tiistai 15. joulukuuta 2015

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri, luukku 15



Kauneusbloggareiden joulukalenterin 15. luukku aukeaa! Päivän toinen luukku löytyy täältä: Dixi.

Minulle joulun tärkeimpiä tekijöitä ovat tuoksut. En voisi kuvitellakaan joulua ilman tuoksuja, sillä ne vievät joulun tunteisiin. (Ankein elämäni joulu oli se flunssajoulu, jolloin en haistanut mitään.) Ajattelinkin tänään jutustella joulun tuoksuista.


Jouluun kuuluvat mausteet. Kaneli, kardemumma, neilikka, maustepippuri, pomeranssinkuori...Kanelia ja kardemummaa käytän ympäri vuoden, sillä ne ovat suosikkimausteeni. Mutta jouluisin ne ovat yhdistettynä muihin mausteisiin jotain ihan muuta. Erityisesti nämä mausteet nousevat esille piparkakuissa, jotka ovat yksi bravuureistani. Reseptin jaan teille myöhemmin. Koti, jossa tuoksuvat jouluiset mausteet on lämmin ja kutsuva.


Kuusi kuuluu jouluun, ja sen tuoksu, joka tulvahtaa tupaan kun se tuodaan sisään, on ihanan raikas ja tuore. Rakastan havupuiden tuoksua, myös hajuvesissä, mutta parhaimmalta ne tuoksuvat tuoreeltaan ja klapeissa. Havuklapeja sytyttäessä saa nauttia ihanan kuivasta puun tuoksusta. Takkatulen ääressä on ihana tunnelmoida pimenevää iltaa ja lämpöä. (Olen aina todella ylpeä, kun saan prasun päälle. En kehtaa laittaa joka kerta Facebookiin päivitystä, jossa hehkutan onnistunutta tulta, mutta mieli tekisi.)


No hei, mitä olisi joulu ilman ruoantuoksua? Teen lanttulaatikon puu-uunissa Anja-mummuni reseptillä, ja se on täydellistä (sitä reseptiä en jaa! Salaisuuksia on oltava.) Lanttulaatikon, paistuvien pipareiden ja joulukakun tuoksu, ah. Viimeistään paistuvan kinkun tuoksu aatonaattona ja aattoaamuna saa mielen joulutunnelmaan.

Olen kynttiläihmisiä, ja niiden tuoksu saa mielen aina jouluiseksi, keskellä kesääkin. Hankin aiemmin syksyllä tuoksulyhdyn, jossa olen poltellut jouluntuoksuista öljyä. Asuntoni taitaa aika usein olla sakea savusta, kun poltan kynttilöitä, tuoksulyhtyä ja satunnaisesti suitsukkeita. Mutta lämpimät tuoksut saavat mieleni rauhoittumaan ja joulumielelle.



Perheessäni on ihan oma tuoksunsa, kun se kokoontuu yhteen jouluna. Se on sekoitus ruokaa, hajuvesiä, kynttilöitä, kuusta ja lämpöä. Ehkäpä ennen kaikkea rakkautta.


Tänä vuonna joulunajan virallinen parfyymi on Calvin Kleinin Euphoria. Siinä on ihanaa lämpöä ja mausteisuutta, ja jotenkin se tuo mieleeni glögin. Talveen kuuluvat vahvat ja mausteiset tuoksut, ja tämä on juuri sitä. Täynnä myskiä, puita, makeutta ja lämpöä, mikä sopisikaan paremmin jouluun!


Oletteko koskaan huomanneet, miten pakkasilma tuoksuu aivan omanlaiseltaan? Rakastan sen puhdasta, kylmää ja samalla täyteläistä tuoksua. Se saa havut ja savun tuoksumaan täydellisiltä, ja jouluna se saa lämpimän kodin tuoksumaan ja tuntumaan vieläkin paremmilta. Toivottavasti joulu on kylmä ja luminen, myös täällä Suomen eteläisemmässä päässä.


Viimeinen joulun tuoksusuosikki on sauna. Puulämmitteinen sauna tuoksuu ihanan kodikkaalta, ja kesällä pakastettu vihta tuo mieleen lapsuuden. Tykkään pestä hiukseni Erittäin Hienolla Suomalaisella shampoolla, sillä sekin muistuttaa minua joulusta. En yleensä sauno pitkään, mutta joulusaunassa vietän pitkän tovin, hiljaa ja hartaasti. Tykkään saunoa yksin, sillä silloin saa pohdiskella syntyjä syviä ja nuuhkia saunan tuoksua. Ja iho tuoksuu ihanalta, kun se on saunanpuhdas. Suihkussa ei vaan tule yhtä puhtaaksi. Suihkussa olen pessyt itseäni Yves Rocherin joulusaippualla ja iltaisin rasvannut käsiäni herran joulukäsirasvalla. Molemmissa on ihana
appelsiininen tuoksu.


Päivän biisi on oma coverini kappaleesta Gabriel's message. Enjoy!


Sellaisia tuoksutunnelmia. Mitkä tuoksut kuuluvat sinun jouluusi?

Muista myös tulevat luukut!

16. luukku  Kvartsiharakka ja Blinger shimmer
17. luukku Charming Nails
18. luukku In This Part of Town
19. luukku Siniviuhka ja Magicbunny
20. luukku Wasting Lifestyle ja Juille's
21. luukku Better Nail Day
22. luukku Hetkessä
23. luukku Elämää smykkinä
24. luukku Yhteinen luukku

12 kommenttia:

  1. Euphoria on ihana, itse en jotenkin ole koskaan osannut tuoksua käyttää, koska se oli aikoinaan erään kaverini tuoksu, jotenkin se kuului hänelle, ei minulle. Mutta ihana tuoksu! <3 Pakkasilma tuoksuu todellakin joltain ihan muulta kuin loskakeli, siinä on erilaista raikkauttaa, sen kun voisi pullottaa...

    VastaaPoista
  2. Ihana fiilis sun postauksessa! Oon sun hengenheimolainen, rakastan kanelin ja kardemumman tuoksua ja joulumausteita muutenkin, käyttäisin niitä vuoden ympäri jos en välillä tarvitsisi vaihteluakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kiitos! Molemmat mausteet on onneksi monipuolisia, ne maistuvat esim intialaisessa ruoassa, ah.

      Poista
  3. Ihana luukku, kiitos! Kaunis teksti, herätti tunteita. Minullekin joulu on pitkälti aistimista; tuoksuja, valon leikkiä, ääniä, pakkasta ja lämpöä (toivottavasti, luminen pakkasjoulu on vaan niin ihana!).

    Olen muuten viime päivät rasvaillut käsiäni tuolla samaisella Ykän käsirasvalla, se on kyllä aika ihana! ;-)

    VastaaPoista
  4. Ihana tunnelma välittyi postauksesta!
    Minun jouluuni kuuluu myöskin mausteiden ja ruuan tuoksu sekä terva ,koska saunassa käytetään joko tervan tuoksuista löylytuoksua tai juurikin Erittäin Hienoa Suomalaista tervashampoota! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!