maanantai 6. heinäkuuta 2015

X

Jean Paul Gaultier on todella tyylikäs ja rennonoloinen herrasmies. Pidän suunnittelijan vaatteista ja rempseydestä, ja esim tämä mainos (KLIK!) on mielestäni yksi upeimpia mainoksia missään ikinä. JPG:n tuoksut ovat kuitenkin sellaisia, jotka eivät ole juurikaan olleet minun makuuni. Classique on ihan kiva, muttei minulle. Ja Le Male, ei ei ei, kenellä tahansa. En myöskään lämpeä torsopulloille, vaikka toki JPG:n torsot ovat tyylikäämpiä kuin Nicki Minajin.

Classique-tuoksusta on ilmestynyt ehkäpä miljoona flankkeria. Yksi niistä on Classique X. Sain tuoksut äidiltäni, joka sai sen vaariltani. Äiti ei tuoksulle lämmennyt, enkä minäkään aluksi. Itseasiassa tuoksu on lojunut kaapissani aika kauan. Aina välillä olen suihkauttanut sitä ranteeseeni, ja aprikoinut, josko minä nyt pitäisin siitä. Se on aina ollut ihan kiva, mutta ei sen enempää.


Ja sitä mieltä olen yhä: se on kiva, aika mutkaton ja freesi tuoksu tilanteisiin, joissa haluaa tuoksua hyvältä, mutta ei loukata kenenkään ilmatilaa. Tuoksua kuvaillaan hienostuneeksi ja puuterisen sitruksiseksi. Ensimmäinen nuuhkaus sisältääkin sitruksia ja puuteria. Tuoksu muuttuu iholla puuterisen kukkaiseksi, kunnes lopulta muuttuu ihon lämmössä miedon lämpimäksi. Iiriksestä johtuva puuterisuus tekee tuoksusta minun ihollani hetkeksi hieman terävän, ja tätä eivät auta kirpakat sitrukset. Terävyys kuitenkin katoaa pian, ja puuterisuus muuttuu pehmeäksi. Vaikka tuoksussa on vaniljaa, en sitä omalla ihollani havaitse lainkaan. Tuoksu kestää iholla lähes iltaan asti, loppua kohden se ikäänkuin katoaa jättäen jälkeensä puuteria. Sillage ei ole liian hyökkäävä, joten tuoksua voin suositella tilanteeseen kuin tilanteeseen.


Tuoksun nuotit ovat:

Latvatuoksu: bergamotti, mandariini

Sydäntuoksu: iiris, pioni, afrikkalainen appelsiininkukka

Pohjatuoksu: virginianseetri, vanilja


Täysiä pisteitä ei Classique X minulta saa, mutta uskon, että tulen tarttumaan tuoksuun niinä päivinä, kun haluan tuoksua puhtaalta ja kiltiltä. Tosin uskon, että pitäisin tuoksusta enemmän, jos sen pullo olisi erilainen. En voi kuvitella ostavani itse tuoksua, jonka pullo on ruma. En edes tartu sellaisiin kaupassa, vaikka tuoksu olisi kuinka hyvä. Onko muilla samoja ongelmia? Oletko löytänyt tuoksun, jonka sisältö on kultaa, ja ulkokuori taas ei?

Päivän biisi on pehmoiluun ja pieneen haikeuteen sopiva Lana Del Reyn "Summertime sadness."


8 kommenttia:

 1. Tuoksuttelin juuri Sokoksella tuota Gaultierin kesätuoksua ja oli ihana! Kivaa kun pullon malli on aina sama, eikä sitä muutella. :) Voi vaikka keräillä.

  Upeaa päivää Fanni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut sekin joskus (ilmeisesti se on joka vuosi sama?) mutta sille en lämmennyt. Se muuttui omalla ihollani todella kamalaksi, vaikka pullosta nuuhkuteltuna oli kivan kukkainen.

   Samoin sulle Tiia!<3

   Poista
 2. Musta tää X-pullo on jotenkin sairaan makea, en oikein osaa eritellä, mikä siinä muhun kolahtaa niin paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tavallaan samaa mieltä! Muhun vetoaa puuterinen vaaleanpunainen huurrelasi. Ja alunperinhän tässä on sellainen musta x roikkumassa, ja pakkaus on vaaleanpuna-musta. :)

   Poista
 3. Tykkäsin siitä Classique-tuoksusta ehkä kymmenisen vuotta sitten, vaikka se onkin ehkä aikuisemman ihmisen tuoksu :D Mutta tuo Le Male, ugh. Kassalla työskennellessä pääsee/joutuu haistelemaan tuoksuja, joita ihmiset kantaa mukanaan. Oon huomannu, että aina kun jollain miehellä on jotain tuoksua niin se on Le Male. Se kun ei ole mitenkään mieto ja miellyttävä, vaan aika hyökkäävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Classique on kiva, mutta itsekin miellän sen aikuisemman naisen tuoksuksi. Asiaa ei toki auta se, että yksi tarhatäti käytti sitä reilummalla otteella..:D

   Joillekin Le Male voi tavallaan sopia, mutta aika harvalle. Se on tosi iso ja mun nenään feminiininen tuoksu, ja siksi onkin yllättävää, että niin moni mies siihen ihastuu.

   Poista
 4. Jep, näin se menee, rumia puteleita ei tule hipelöityä. Tätä täytynee kuitenkin käydä edes nuuhkimassa, vaikka minäkään en oikein tuolle pullolle syty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämän löytää, kannattaa nuuhkaista! :) Jotenkin harmittaa tätä pullorajoittuneisuus, rumissa pulloissa voi piillä helmiä!!

   Poista

Kiva kun kävit!