torstai 16. heinäkuuta 2015

Vanille Noire

Rakastan vaniljaa. Kuitenkin mitä vanhemmaksi käyn sitä vähemmän välitän yltiömakeasta karkkivaniljasta. Kaipaan syvyyttä ja mausteisuutta, aitoa vaniljaa. Tähän tarpeeseeni on jo muutaman vuoden vastannut Yves Rocherin Vanille Noire. Se ei ole yltiömakea, vaan nimenomaan puinen, savuinen ja hieman puuterinen. Siinä on juuri riittävästi makeutta ja pehmeyttä.


Vanille Noiressa on kolmea vaniljaa: sensuellia ja nahkaista Bourbonvaniljaa, pehmeää ja kukkaista Tahitinvaniljaa sekä puista ja mausteista Ugandanvaniljaa. Näiden lisäksi tuoksussa on appelsiininkukkaa, mimosaa, mandariinia ja seetriä. Nämä nuotit lisäävät tuoksuun keveyttä ja "ilmaa", joten tuoksu ei ole liian töpäkkä. Tuoksu pehmenee ensisuihkauksesta hieman, mutta ei kuitenkaan muutu - nuotit ovat samat alusta loppuun, mikä tekee tuoksusta ihanan yksinkertaisen. Pidänkin Vanille Noirea mainiona arkituoksuna. Se ei ole liikaa, ja muuttuu iholla mukavan pehmeäksi. Kesto on muutamia tunteja, ja sillage on kevyt, mutta se kuitenkin huomataan (olen saanut tosi paljon kehuja tästä tuoksusta, yllättäen erityisesti mieshenkilöiltä!) Tuoksu jää iholle suloisen lämpimänä, kuin pumpuli.

Nenä tuoksun takana on Jacques Cavallier, jonka CV:ssä komeilevat mm. Boucheronin Trouble, moni Bvlgarin tuoksu, Issey Miyaken L'Eay d'Issey, Jean-Paul Gaultierin Classique, Stella McCartneyn Stella (<3) ja aika moni muu klassikko.


Hauskinta tuoksussa on se, kuinka laadukas se on. Pullo on tyylikästä, tummaa ja painavaa lasia, ja voisi kuvitella, että kyseessä on hintavampi tuoksu. Vanille Noire on kuitenkin halpaa kuin, no, Yves Rocher. Hintaa 30 ml:n pullolla on tällä hetkellä nettikaupassa 27,50. Kannattaa seurata tarjouksia, sillä näin hyvä tuoksu noin halvalla on vaan löytö. Koko Yvesin Secrets d'Essences -sarja on ihana! Nerolia olenkin hehkuttanut vastikään. Minua houkuttelee myös Voile d'Ambre.

Päivän biisi on Florence + The Machinen St Jude. Aivan törkeen hieno biisi ja musavideo! Me gusta!


10 kommenttia:

  1. Tää on aikas ihana vanilja tuoksu, ei ihan voita omassa nenässä Ligne St. Bartsin West Indies Vanillaa, mutta lähelle. Siinä on lisäksi karamellia, miten äkkiämakeaa. :D

    VastaaPoista
  2. Enpä ole sitä päässytkään nuuhkimaan, itseasiassa koko merkki on mulle ihan tuntematon! Täytyykin tehdä myyräntyötä...;)
    Mä tykkään toisaalta äkkimakeista, mutta niissä on oltava jotain jykevää tai raikasta joukossa. Pelkästä hattarasta tulee paha olo! :D

    VastaaPoista
  3. Tää on niin herkku! Käyttelin tätä hirveällä riemulla talvella, pitääkin kaivella takaisin esiin. Just sopivan supermakea, muttei liian. Tää on tähänastisista nuuskimistani YR:n tuoksuista ihan ehdoton lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä tämä pääsee jotenkin oikeuksiinsa, lämmittää ja jotenkin lohduttaa. Tämä on mun lemppari ja, vaikkakin tykkään kaikista Secrets d'Essences -tuoksuista ihan sikana!

      Poista
  4. Voile d'Ambre on IHANA! Se on köyhän naisen Shalimar <3

    Mullakin on tämä vanilja ja tää on kyllä kiva :) sellainen erilainen ja aikuismainen :)

    VastaaPoista
  5. Pakko käydä tuoksuttelemassa, etenkin talvisin voisin sukeltaa ja uida vaniljan tuoksuissa, kesällä taas limen. :) Ihania kuvia Fanni. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy! Mä veikkaan, että tykkäät. Tästä tulee jotenkin elegantti fiilis, mutta samalla lämpöinen. Ah, sitrustuoksut! Mä olen vasta tänä kesänä alkanut lämmetä niille.

      Kiitos! Kuvaaminen on ihan kivaa!<3

      Poista
  6. Mulla on tiiätkö ollut tää ostoslistalla jo... Vuoden? Kaksi? Vaniljaiset tuoksut on ihan mun lemppareita ja tällä hetkellä ykköspaikkaa pitää hallussaan Dior Hypnotic Poison <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ostoksille! Yveksellä on melkein aina joku tarjous meneillään, että ei ole hinnan kirossa tämäkään! Oh, olen viimeksi nuuhkinut Poisoneita joskus juniorina, pitääkin korjata asia!:)

      Poista

Kiva kun kävit!