torstai 4. lokakuuta 2018

Lihaton lokakuu: vegaaninen punajuuripesto (ihan paras!)

Otsikko sen kertoo: tämä punajuuripesto on ihan parasta! Sain reseptin aikoinaan ystävän ystävältä, mutta muokkasin sen vegaaniseksi ja no, pistin homman muutenkin aika uusiksi. Tämä on aivan yhtä upeaa vegaanisena, ja tulee halvemmaksikin, joten en voi kuin suositella! Juustoista makua antaa ravintohiiva, joka on loistava vegaanikeittiön monitoimituote. Siinä on muuten roimasti B-vitamiinia, vinks vinks.


Vegaaninen punajuuripesto

1/2 prk etikkapunajuuria
1 dl auringonkukansiemeniä
1/3 puntti tuoretta persiljaa tai basilikaa
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä
Mustapippuria maun mukaan
Suolaa maun mukaan
3 tl ravintohiivahiutaleita


Lado ainekset tehosekoittimeen tai astiaan, jos käytät sauvasekoitinta. Surruta kunnes koostumus on tasaista. Maista, onko suolaa riittävästi. Voit myös lisätä pippuria, jos siltä tuntuu. Koostumus voi olla paksun tahnamainen, mutta jos haluat löysempää, lisää vähän öljyä.

Itse käytän pestoa leivän päällä, dippailuun, pastan joukossa... Tapani Kansan sanoin: "Skaala on mieletön." Suosittelen kokeilemaan, vaikket olisikaan kasvissyöjä. Ravintohiivahiutaleen voi muuten jättää pois, jos sellaista ei halua ostaa. Mutta sitä kannattaa ostaa, oikeasti.


Pidätkö punajuurista? Vai pelottaako punainen kakka? (Nimim. Aina säikähdän. TMI, tiedän, tiedän.)

Ps. Muistahan I Love Me -lippuarvonta!<3

4 kommenttia:

  1. Tää lähtee kokeiluun asap. Rakastan punajuurta. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Haluan ehdottomasti kuulla, oliko tämä sun mielestä mistään kotoisin. ;) Punajuuri on <3.

      Poista
  2. Kiitti reseptistä. Mähän rakastan punajuuria ja söin niitä yksikin joulu niin hemmetisti, että olin ihan punajuuripöhnässä, heh;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo on minun puolellani! Tämän reseptin ilosanomaa jaan kernaasti, etenkin kun melkein omasta kynästä. :D Punajuuripöhnä on hyvä termi!

      Poista

Kiva kun kävit!