keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Lihaton lokakuu: Vegaaniset pinaattiletut

Pinaattiletut olivat kouluruokien aatelia! Sittemmin ruokalaji oli unohtunut minulta tyystin. Elokuussa aloin suoranaisesti himoita pinaattilettuja, ja minun ei auttanut kuin kipittää lähikauppaan vartti ennen sulkemisaikaa, ja ostaa pakastepinaattia lettuja varten. Ja koska olen alkanut testailla vegaanista kokkaamista, tein letut ilman eläinkunnan tuotteita. Ja taivaallisiahan niistä tuli. Tein lettuja uudestaan eilen, ja pikkuveikan kanssa vetäisimme neljän hengen annoksen pinaattilettuja suorastaan valonnopeudella. Niin hyviä ne ovat. Resepti on Chocochili-blogista, joka on muuten ehdottomasti paras vegaanisen ja kasvisruokavalion blogi Suomessa. Jos tämän blogin kuvat ja tekstit eivät inspiroi, niin enpä tiedä, mikä sitten.



Vegaaniset pinaattiletut

150 g pakastepinaattia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/4 – 0,5 tl suolaa
4,5 dl kasvimaitoa (oma suosikkini on ehdottomasti kauramaito, mutta soijamaitokin toimii)
2 tl rypsiöljyä + öljyä tai margariinia paistamiseen

Lisäksi: puolukkasurvosta tai puolukkahilloa 


1. Sulata pinaatti.
2. Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
3. Lisää kauramaito ja öljy sekä pinaatti. (Itse heitin sekaan myös puolikkaan purkin kaurakermaa, joka olisi muuten mennyt vanhaksi!) Sekoita huolellisesti.
4. Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
5.Kuumenna (lettu)pannu ja lisää pannulle rasvaa Kaada lettupannun koloihin taikinaa ja paista melko kuumalla pannulla kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja paista vielä tovi toiselta puolelta.
Tarjoa pinaattiletut puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa. Itse tarjosin kyljessä myös omatekoista omenahilloa, ja sekin maistui erinomaiselta.

Vinkki! Kannattaa tarkkailla jauhojen määrää. En tiedä mikä planeettojen asento aina vaikuttaa asiaan, mutta välillä sama jauhomäärä on riittävästi ja välillä liian vähän. Joten itse lisäsin jauhoja jossain vaiheessa, kun letut eivät meinanneet millään "hyytyä."



Nythän on käynnissä lihaton lokakuu! Itse yritän tässä kuussa olla paitsi lihattomalla (koska se ei ainakaan arkisin osoittaudu kovinkaan haastavaksi!) myös mahdollisimman vegaanisella ruokavaliolla – mutta rennoin rantein. Pingottamalla tulee vain angsti ja homma alkaa maistua puulta. Olen ollut tosi innoissani vegaanisista kokeiluista, tämä on ollut mahtavaa tutkimusmatkailua. Kiinnostaisiko teitä lukea lisää vegaanisia reseptejä? Minulla on pari kovaa ässää hihassa, joiden ilosanomaa jakaisin kernaasti. 

Maistuivatko pinaattiletut koulussa? Ajattelitko viettää lihatonta lokakuuta? 

Ps. Arvonta on vielä käynnissä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!