lauantai 29. maaliskuuta 2014

You can have your cake and eat it too

Pyöräytin perjantain ja elämän kunniaksi ihanan Kauhaa&Rakkautta -blogin reseptillä appelsiini-oliiviöljykakkua. Jouduin tosin käyttämään kylmäpuristettua rypsiöljyä, mutta sekin toimi mainiosti. Kakku on samalla muhevaa ja raikasta. Se sopii kermavaahdon kanssa tosi hyvin kevääseen. Se on yksinkertainen, ja jälleen kerran: jos minä osaan, osaat sinäkin!



Eeva K:n Appelsiini-oliiviöljykakku

2 appelsiinia
2,5 dl sokeria
1 dl maustamatonta jugurttia
3 munaa
1,5 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Tarjoiluun kermavaahtoa


1. Pese appelsiinit huolella ja raasta kuoret pienireikäisellä raastimella.

2. Purista appelsiinien mehu ja mittaa sitä kakkua varten 1 dl

3. Sekoita keskenään raastettu kuori ja sokeri. Sekoita joukkoon jugurtti sekä mehu. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita mukaan oliiviöljy.

4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita mehu-munaseokseen. Älä vatkaa liikaa!

5. Voitele n.22-24 cm:n irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista kakkua 175°C:ssa n. 50 minuuttia. Älä paista kuitenkaan liian kuivaksi.

7. Kakku on parasta viilentyneenä.

Kakku on herkullista hyvässä seurassa chain kera nautittuna.

Iloa lauantaihin, dudet! Kuunnelkaa vaikkapa tätä superiisiä Bob Dylan -coveria!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!