Pyöräytin perjantain ja elämän kunniaksi ihanan Kauhaa&Rakkautta -blogin reseptillä appelsiini-oliiviöljykakkua. Jouduin tosin käyttämään kylmäpuristettua rypsiöljyä, mutta sekin toimi mainiosti. Kakku on samalla muhevaa ja raikasta. Se sopii kermavaahdon kanssa tosi hyvin kevääseen. Se on yksinkertainen, ja jälleen kerran: jos minä osaan, osaat sinäkin!
Eeva K:n Appelsiini-oliiviöljykakku
2 appelsiinia
2,5 dl sokeria
1 dl maustamatonta jugurttia
3 munaa
1,5 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Tarjoiluun kermavaahtoa
1. Pese appelsiinit huolella ja raasta kuoret pienireikäisellä raastimella.
2. Purista appelsiinien mehu ja mittaa sitä kakkua varten 1 dl
3. Sekoita keskenään raastettu kuori ja sokeri. Sekoita joukkoon jugurtti sekä mehu. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita mukaan oliiviöljy.
4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita mehu-munaseokseen. Älä vatkaa liikaa!
5. Voitele n.22-24 cm:n irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista kakkua 175°C:ssa n. 50 minuuttia. Älä paista kuitenkaan liian kuivaksi.
7. Kakku on parasta viilentyneenä.
2. Purista appelsiinien mehu ja mittaa sitä kakkua varten 1 dl
3. Sekoita keskenään raastettu kuori ja sokeri. Sekoita joukkoon jugurtti sekä mehu. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita mukaan oliiviöljy.
4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita mehu-munaseokseen. Älä vatkaa liikaa!
5. Voitele n.22-24 cm:n irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista kakkua 175°C:ssa n. 50 minuuttia. Älä paista kuitenkaan liian kuivaksi.
7. Kakku on parasta viilentyneenä.
Iloa lauantaihin, dudet! Kuunnelkaa vaikkapa tätä superiisiä Bob Dylan -coveria!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit!