torstai 30. elokuuta 2018

Ihana Tallinna!

Käväisimme vanhempien ja pikkuveikan kanssa Tallinnassa viikonloppuna. Matka oli lahja minulle, palautin nimittäin graduni. Matkan kohde oli minulle yllätys, vaikkakin olin aika varma että Tallinnaan menemme. Joten sori porukat, olin ainakin vähän kartalla.


Matkaseuralaiset
Olen ollut Tallinnassa viimeksi 11 vuotta sitten, joten tuntui ihan siltä kuin olisin paikassa ensimmäistä kertaa. Ja aloin ihmetellä, miksen ole käynyt täällä enemmän? Matkustaminen lautalla on nopeaa ja halpaa, ja pelkkä päivämatkakin voisi olla tosi hauska. Aloimmekin suunnitella parin ystävän kanssa reissua. Airb'n'b pariksi yöksi olisi ihana juttu! Tallinna on täynnä kivan oloisia ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia. Ja onhan se vanha kaupunki verraton.






Kiertelimme kaupunkia ja nautimme maisemista ja teimme hiukan ostoksiakin. Reissun ehdoton kohokohta oli illallinen F-Hoonessa. Isä oli varannut meille pöydän, ja kun äiti vihjaili että illan rafla olisi spesiaali, tiesin heti arvata että F-hoonehan se tulee olemaan. Ja vau mikä ravintola. Telliskiven alue on selkeästi aika trendikäs, vähän kuin paikallinen Kallio, mutta toistaiseksi vähemmän gentrifikoitunut. F-Hoone oli tosi kiva paikka, enkä ihmettele yhtään että sitä on kehuttu joka puolella. Alkupaloiksi otimme tapaslautasen, joka vei kielen mennessään. Gin tonicin pystyi "rakentamaan" itse; miten nerokas idea. GT ruusulimonadilla räjäytti potin, ja se onkin ehkä yksi parhaista jutuista ikinä. Tiedän mitä tulen sekoittelemaan kotonakin. F-Hoone oli tunnelmallinen ja täpötäynnä. Tykkäsin! Iskä tiesi hyvin mistä tyttö tykkää.



Toinen ihastuttaja oli Kehrwieder-kahvila, myöskin isän valinta. Hän sanoi arvaavansa että pitäisin tästä kahvilasta. No toden totta. Boheemi ja lämminhenkinen paikka on sellainen, mitä kaipaisin myös Helsinkiin. Paikan tyrnikakku oli taivaallista. Lisää tyrnipaakkelsseja Suomeenkin!






Tein toki hieman ostoksiakin. Virolainen luonnonkosmetiikka on halpaa ja sitä oli paljon, ja melkeinpä harmittaa  etten ottanut siitä iloa irti riittävästi. Shoppailuinto on ollut pitkään kadoksissa, joten saalis oli maltillinen. Ja toisaalta hyvä niin. Ostin testiin Dr. Konopkas -merkkisen kasvonaamion ja -kuorinnan, jonkin saksalaisen "kylpypommin", ja yhdestä ihanasta  pikkuputiikista verbenasaippuan. Paras löytö oli uusi kenkäpari, jonka nappasin Stokkan outlet-osastolta. Nahkaiset herrainkengät maksoivat 33 euroa, ja tulevat toimimaan vaatekaapin peruspilareina, tiedän sen jo nyt. Äiti osti ihanat harakkakorvikset Omaasi-liikkeestä, joka oli muuten yksi niistä kohokohdista sekin. Ihana pikkuputiikki oli täynnä paikallista designia, edullisesti. Olisin voinut ostaa kaupan tyhjäksi. Kohvierista ostin pussin teetä. Kohvieria muuten suositteli Maru Tea & Vanity -blogissaan. Kiitos vinkistä! 💛





Tallinna kohteli minua hyvin. Ainoa miinus oli asiakaspalvelukulttuuri. Myyjät olivat melkein kaikkialla todella tympeitä. Buu! Mutta pikkujuttuja moiset.  Muuten kaupunki saa minulta täydet pisteet. Seuraavalla reissulla uppoudun neukkunostalgiaan, suureen rakkauteeni.

Oletko sinä Tallinnan-reissaaja? Onko sinulla hyviä vinkkejä jakaa?

8 kommenttia:

  1. Jännä muuten, ettei tota tyrniä osata oikein hyödyntää Suomen kahviloissa, sitä kuitenkin löytyy helposti. Tyrnihillo on yksi omia suosikkeja, tein sitä nuorena kotona, kun pihassa kasvoi pari tyrniä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Sitä olisi puskat pullollaan, ja kun se on niin ihana marja kaiken lisäksi!

      Tein tyrnihilloa keväällä, ja purlit tyhjeni alta aikayksikön. Nam. 💛

      Poista
  2. Jee, kävit Kohvierissakin! <3 Tosi nättejä reissukuvia muuten kaikenkaikkiaan. Toi Oma asi on tosi ihana kauppa myös. Viimeksi tarttui mukaan postikortti sieltä, vaikka tokihan kaikki korvikset täytyy aina katsoa läpi. Söpöt harakat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihana liike, ja paras asiakaspalvelukokemus Tallinnassa. 😹

      Ja Oma Asi jäi kutkuttamaan. Siellä oli pari juttua mitkä haluaisin kyllä vielä itselleni. 😸

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen reissu, oli selkeästi mukavaa! Mäkin haluan Tallinnaan, siellä on hirveästi kehuttuja vegeravintoloita ja olisi kiva tutkia vähän keskustan ulkopuoltakin. Syksyllä siellä on varmasti tosi nättiä<3 Onnea vielä valmistumisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin mukavaa. Seuraavalla reissulla haluan mennä tsekkailemaan kirppiksiä. Ja oon myös kuullut paljon hyvää Tallinnan vegepaikoista!

      Ihan vielä en valmistunut, joulukuussa vasta. Mutta gradu tuli valmiiksi. 😸

      Poista
    2. Jaaaa! mä kiirehdin jo asioiden edelle. :D Onko vielä paljon hommaa ennen valmistumista?

      Poista
    3. Haha, mä kyllä toivoisin että olisin jo siellä asioiden edellä! :D On tässä vielä muutama juttu tehtävänä ja kiire tulee, ei voi kieltää. Asia kerrallaan!

      Poista

Kiva kun kävit!