torstai 7. joulukuuta 2017

Ihana, kamala, lemppari, inhokki

Monissa blogeissa on kiertäntyt tällainen haaste, jossa saa ihanasti polarisoida asioita vastakkain. Lusikkani upposi tähänkin soppaan, koska tykkään tällaisista kovasti.

Kamalin ruoka Kuten olen aiemminkin maininnut, syön melkein kaikkea paitsi kinkkukiusausta. Myös suklaakiisseli -tai puuro ovat kammottavia alkulimoja.


Herkkuruoka No ainakin sushi, ramen, sienikeitto, monenlainen intialainen sekä graavilohi. Graavilohta voisin syödä kilon ihan pelkilteen. Jokin siinä koostumuksessa on äärettömän tyydyttävää.

Kahviherkku, jolle sanon ei No huh, minäkö kieltäytyisin paakkelsseista? NEVER. En yksinkertaisesti keksi mitään kahviherkkua, jolle sanoisin ei. Syön mitä vaan ainakin yhden palan. Jos maku ei ole maailman paras, en vaan santsaa. Ihan simppeliä!!! No okei, ne Gifflar-pullat eivät uppoa. Maistuvat teolliselta hiivalta.

Kahviherkku, jolle sanon kyllä Tuore, mehevä korvapuusti, tuoreet munkit (Vanhan Rauman Kaffebarin munkit ovat ebin!), perunaleivos, cookiet, piimäkakku, runebergin torttu, mokkapalat... Olen perinteisten leivonnaisten ystävä, ja tuntuu, että vuosi vuodelta makuni muuttuu mummomaisemmaksi.

Telkkariohjelma, jota en katso Tosi-tv, osastoa adjektiivi + ammattikunta. Kaikki mahdolliset huutokauppakeisarit, varastojen etsijät, pontikankeittäjät ja seksiä saarella -ohjelmat saavat vatsan sekaisin. Ei kiitos. Myös kaikki, missä on Jaakko Saariluoma, Janne Kataja, Jaajo, Hjallis tai Aku Hirviniemi on ehdoton nounou.

Telkkariohjelma, jota katson Tässähän kävi niin onnettomasti, että viime aikojen lempparit, eli Isä Brown ja hänen laumansa sekä Noin viikon uutiset päättyivät. Onneksi minulle jäi Pitääkö olla huolissaan (Miika Nousiainen<3). Myös Unbreakable Kimmy Schmidt on maininnan arvoinen. Minulla ei oikein ole mitään katsottavaa just nyt. Mutta brittiläinen epookkidraama uppoaa yleensä aina. Saa suositella! Joululomalla aion katsoa Game of Thronesin viimeisimmän kauden.


Inhokkisää Olen siitä erikoinen, etten oikein inhoa mitään säätä. Suhmura ei ole suosikkini, mutten sitäkään inhoa. Sellainen 40:n asteen seksihelle ei myöskään ole ihan lemppari.

Lempisää Kirpeä aurinkoinen syyskeli, tai sumu tai pakkanen ja lumisade. Myös ukonilma on ihana! Ja sade! Sääilmiöt ovat aina kivoja.

Kamalin musiikki Ankea suomimusa! Kaikenmaailman arttuwiskarit, lauritähkät, tauskit, dannyt jne. Vanha Suomi-iskelmä on sangen asiallista, mutta 80-90 -luvulla alkoi alamäki. Niin ja Yö. Hyi. Popeda, Mamba, Dingo. En myöskään välitä tusinapopista tai hevistä. Suhtaudun musiikkiin aika intohimoisesti (jos ei kukaan ole koskaan pannut merkille!) joten inhoan palavasti aika monenlaista.

Paras musiikki Mutta kuten inho, on rakkauskin palavaa. Parasta musiikkia on se, joka saa aikaan kylmät väreet, elämästä elokuvallista, sanoittaa tunteita, tukee tunteiden käsittelemistä ja yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Just nyt parasta on mm. Hozier, hyvä joulumusa, The Gloaming ja tietty omat biisit. Jos muuten haluat kuunnella mitä minä kuuntelen, klikkaa tiesi Spotify-tililleni. Siellä on paljon soittolistoja. (Suosittelen eritoten Hidas joulu- sekä 17 -listoja!) KLIK.

Kamalin aika vuorokaudesta Iltapäivät ovat tuskaa. Kolmesta viiteen tuntuu, että veri vähenee ja maailma kaatuu.


Ja se paras aika Aikainen aamu ja myöhäinen ilta. Näitä kahta on ehkä hiukan hankala yhdistää, joten nautin jommasta kummasta kohtuudella.

Tästä menetän hermot Hitaat kävelijät, etuilijat, asiat jotka eivät toimi, mekkala, minäminäminäminä-ihmiset. Ainakin.

Tästä rauhoitun Kehtäävä kissa, höyryävä teekuppi, hyvä kirja, ratikkamatkat, kynttilät, Opamox (höhö), vinyylilevyn rahina, villasukat.

Mun huonoin mieliala Raskasmielisyys. Se on taas iskenyt viime aikoina aika usein. Silloin katoaa kaikki toivo ja usko. Silloin levy jumittuu ja alan toistella itsevihaisia mantroja, jotka ovat kammottavia. Ei jatkoon.

Paras mieliala Hmm, luova! Olen tosin usein aika ärtyinen kun minulla on luova prosessi käynnissä. Myös innostuneena olen mielestäni ihan mainio. Tai kun olen juhlatuulella. Mutta ehkäpä kaikkein paras mieliala on se, kun tietää voivansa vaan olla rennosti. Tai kun saa olla kotona, laittaa ruokaa, siivoilla, lueskella, kutsua vieraita. Siitä tulen aina hyvälle mielelle.


Kodin turhake Huoneeni kokolattiamatto! En oikein tiedä, onko meillä mitään turhakkeita. Roinaa kyllä ihan suremattomasti, mutta kaikki käytössä.

Paras tavara Kaikki kiva vanha ja vähän vinksahtanut rojuni! Mutta myös tietokone ja vedenkeitin pääsevät sijoille.

Vaate, jota en suostu laittamaan päälleni Ihoa nuoleva trikoo, poolot, bootcut-farkut, nahkahousut.


Vaatteet, joissa viihdyn Vähän boheemit, vähän professorit. Mukavat, mutta skarpit. Tai sitten jokin liehuva mekko ja maiharit. Toki myös kotivaatteet, eli raidalliset yöpöksyt ja kauhtunut t-paita. Niin ja ne villasukat!

Haju, jota en kestä Peseytymättömän ihmisen eltaantunut lemu. Sellainen rasvainen ja vähän eritteinen, kyllä te tiedätte. Pekoninkäry on myös ällö.

Paras tuoksu Kodin tuoksu, vanhat kirjat, kynttilät, puu, metsä, kissa, kaikki ihanat hajuvedet, jotkut miehet, pakkanen, ruoka uunissa, pulla, joulu.


Kamalin luonteenpiirre ihmisellä Minäminäminäminäminäminä. Mainitsin jo aikaisemmin, mutta argh. Myös inttäminen, empatiakyvyn puute, ahneus ja tietämättömyys. (Siis sellainen, ettei edes kiinnosta ottaa selvää asioista, tietynlainen "ihan sama" -asenne.)

Mukavin luonteenpiirre ihmisellä Empatia, huumori, tiedonjano.

Semmoisia tällä kertaa! Nappaa omaan blogiisi jos et ole jo tehnyt!

Tuliko uusia juttuja? 

10 kommenttia:

  1. Graavikala, ukonilma ja Opamox on samat täälläkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Ajattelin, että ollaan nyt rehellisiä, kyllähän Opamox rauhoittaa aika tehokkaasti.. :D

      Poista
  2. En mäkään ymmärrä miten joku voi kahviherkuista kieltäytyä, jos joku vielä tarjoaa niin KYLLÄ KIITOS! :D Itsekkyys on kyllä aivan jäätävän hirveä piirre ihmisellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkyys on ehdottomasti yksi syy siihen, että maailma on niin vinksallaan. Oikeastaan suurin syy. Mutta kahviherkkujen suhteen osaan olla vähän itsekäs. Minulle ei ole mikään ongelma ottaa viimeistä pullaa. :D

      Poista
  3. Voi, miten mukava oli tätäkin lukea. Osaat kirjoittaa niin hauskasti ja elävästi:)
    Hitaat kävelijät, etuilijat – juu, ei, hermo menee mullakin, samaten kaikki tien tukkeena muuten vaan taapertavat. No, mutta koetan olla suvaitsevainen... tässäkin asiassa...parhaan kykyni mukaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vihna, kiitos! <3

      Mä harjoitan myös suvaitsevaisuutta, vaikkakin saatan tuhahdella, pyöritellä silmiäni ja mulkoilla.. :D

      Poista
  4. Vedenkeitin on kyllä ihan must!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIIN ON. Niin paljon energatehokkaampaa ja kätevämpää kuin liedellä keittäminen.

      Poista
  5. Hauska oli lukea sun vastaukset! Mullakin palaa käämi hitaisiin kävelijöihin ja etuilijoihin, argh menetän hermoni jos hampurilaisravintoloissa se jonosysteemi on tehty sellaiseksi laveaksi, ja jos joku tupeksii rullaportaiden päässä, ja junaan sisään ryykääjät ennen kuin muut on päässeet ulos..:D :D Mutta myönnän joskus inttäväni, varsinkin jos koen että liikeellä on ristiriitaista infoa, jonka asiasta asioita tehdään tavalla x, ja sitten joku väittää että "ei, ei niin saa tehdä", eikä siis oteta huomioon sitä, että on annettu aiemmin väärää tietoa :D Silloin jaksan "inttää", ts. pitää puoliani/pitää toisten ihmisten puolia xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo apua, junaan änkijät! Hyi.

      Oman tai toisten puolen pitäminen ei ole inttämistä! Inttäminen on sitä, että oikea vastaus on jo annettu, ja silti jaksetaan jankata vastaan. Inttäminen on sellaista lapsellista pakkoa olla oikeassa väkisin. Tähän sorrun siis itse aivan liikaa.. :D

      Poista

Kiva kun kävit!