maanantai 4. joulukuuta 2017

Marianne-piparkakut

Jouluna on ihan parasta leipoa. Rakastan eritysesti piparkakkujen parissa pakertamista. Perinteinen on paras, mutta jo vuosien ajan mukana on kulkenut myös hieman modernimpi piparkakku. Nimittäin Mariannella kyllästetty sellainen! Ja näiden piparien väkertäminen on niin helppoa, että jos pitää keksiä jotain pikaisesti, turvaudun näihin.


Tarvitset vain paketin piparkakkutaikinaa, pussin Marianne-rouhetta ja kaulimen. Kannattaa varata myös pieni pöläys jauhoja, niin ei taikina tartu pöytään. Sulatettuasi taikinan kaulit sen joukkoon suuren osan Marianne-rouheesta. Saat itse päättää miten paljon Mariannen makua haluat. Itse haluan tietysti paljon. Kauli taikina sellaiseksi puolipaksuksi; ei liian ohkaiseksi. Mutta makuasioita. Leikkaa taikinasta tankoja ja ripottele niiden päälle vielä rouhetta. Paista uunissa 200 asteessa n. 7 minuuttia.

Helppoa ja aikast hyvääkin! Voit nauttia piparit vaikka tämän kappaleen (Kraja - Vi ska ställa till en roligen dans) tahtiin:Mikä on sinun suosikkijoululeivonnaisesi? 

Ps. Tämä on ideoiden kierrättämistä, sillä olen jakanut saman reseptin joskus ennenkin. Vaan ei anneta sen häiritä, siitähän nyt on aikaa..!

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, pakko kokeilla, sillä piparit ja Marianne. <3 Näyttävätkin jotenkin hauskoilta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä Fanni! Siis jotenkaan ikinä ei ole tullut mieleenkään, että valmista piparitaikinaa voisi jotenkin tuunata. Suklaahippupiparit voisi myös olla ihania <3 Tai sitten jos tahtoo ihan Marianneöverit niin noille kaveriksi vielä Mariannekaakao!
  https://elisabet-teaandvanity.blogspot.fi/2017/02/resepti-mariannekaakao.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmista taikinaa voi käyttää ainoastaan raakana tai sitten tuunata.:D:D (En ole suuri valmistaikinan ystävä, mutta näin se menee!) Olen koklannut myös turkinpippurirouheen kanssa samaa, mutta ne olivat, öh, mielenkiintoisia.

   Mariannekaakao, olin ihan unohtanut!<3

   Poista

Kiva kun kävit!