perjantai 28. lokakuuta 2016

Sweater Weather Tag

Jonna-murunen haastoi minut Sweater watheri tagilla. Ihanaa, pääsen jutustelemaan syksystä. Rakastan syksyä.


Mikä on lempituoksukynttiläsi?  Polttelen vähän mitä sattuu, mutta juuri nyt ihastuttavat omena-kanelikynttilät, jotka ostin niinkin rahvaanomaisesta paikasta kuin Lidl. Ne tuoksuvat tosi herkulta, ja riittävän voimakkaasti. Hintakin oli naurettava. Suosittelen.

Kahvi, tee vai kaakao? Saako valita kaikki kolme? Kaakaota juon aika harvoin, mutta kuuma kaakao kylmällä kelillä on ihanaa. Kahvia on pakko saada aamulla, ja teetä pitkin päivää.

Muutatko meikkirutiinejasi vuodenajan vaihtuessa? Muutan. Kelien kylmetessä otan käyttöön tummemmat sävyt. Varsinkin huulipunarutiinit muuttuvat. Myös vahvat rajaukset alkavat tuntua luontevammilta. Erilaiset ruskean sävyt, viininpunainen, tummat punat, sumusilmät, vahvat kulmat...

Mikä on lempijouluruokasi? Teen tosi hyvää lanttulaatikkoa, joten vastaan sen! Myös kaikki kalat maistuvat hyvin. Meillä joulupöydässä on lanttulaatikkoa, kinkkua, juustoja ja kaloja. Tykkään niistä kaikista. Mikään ei rentouta niin kuin jouluruoan valmistaminen, varsinkin lasimestarin sillin tekeminen, koska pääsee pilkkomaan kokonaista silliä. Jouluruoka on hyvää! Rosollia en tosin siedä. Enkä imellettyä perunalaatikkoa, vaikka kuulemma teen ihan hyvää. (Pakko oli vähän kehua itseään, mutta olen tosi ylpeä siitä, että osaan tehdä jouluruokia!) Suklaa, piparkakut, tortut ja muut menevät ääntä kohti mielellään. Jouluisin syön varmaan enemmän kuin koko vuoden aikana muuten. Joulu.<3


Hatut vai kaulahuivit? Sekä että! Hatut JA kaulahuivit eivät aina mahdu samaan asuun, varsinkaan silloin kun kaulahuivi on mallia jättimäinen. Huiveja käytän ehdottomasti enemmän. Niihin on ihana kääriytyä turvaan.

Mikä on eniten käytetty villapaitasi? Hahaa, nyt tuli paha. Minulla on useampi superkiva villis, mutta valitsen niistä neljä. Norjalainen villapaita, H&M:n miestenosastolta ostettu yllättävän laadukas viininpunainen villis, villainen kukkakirjottu takki ja H&M:n harmaa neuletakki, joka on ihanan monikäyttöinen. Se ei ole villaa, mutta varmaan saan luvan mainita sen. Rakastan villapaitoja.

Paras syksyinen kynsilakka? Hmm, äh, onko pakko nimetä joku? Tykkään tummista sävyistä. Eniten viime- ja tänäsyksynä kynsilläni on viihtynyt Lumenen 2015 syyskokoelman viininpunainen 170 Vintage Wine ja luumuinen 189 Samettiyö . Myös Lumenen muutaman vuoden takainen hiekkalakka 44 Jäljet hiekassa on tosi jees. Niin ja Gina Tricot'n musta hohteleva 89 Punk rokkaa. No olihan noita, turhaan kiukuttelin.

Syksyn lempihajuvetesi? Tänä syksynä Emanuel Ungaron L'Amour Fou, Calvin Kleinin Euphoria, Armanin Si sekä Guerlainin Habit Rouge. Mieleni tekisi kovasti Kenzon Junglea, jota en ole koskaan haistanut ja jota ei enää tahdo löytää mistään. Ehkä vielä bongaan sen jostain.


Tummat huulet vai kunnon kissarajaukset? Tummat huulet. Tai no, riippuu ihan päivästä. Mutta tummat huulet ovat ns. signature look.

Futispelit vai lehtikasaan hyppiminen? En tiennytkään että futis on syksyn juttu? Futista on hauska pelata, varsinkin jos sääntöjä saa rikkoa ja väkivaltaa käyttää. Kuulemma allekirjoittaneen kanssa ei ole kovin hauskaa pelata, koska täytyy pelätä. No sori siit. Vastaan silti lehtikasoihin hyppimisen, koska se on niin nostalgista. Ja sieltä voi löytää siilin!

Pillifarkut vai leggingsit? Pillifarkut. En käytä legginsejä enää juurikaan, paitsi kotona ja lenkillä.

Nilkkurit vai UGGit? Nilkkurit. Ehdottomasti. Eniten käytän maihareita.


Paras tv-ohjelma tänä syksynä? Jaa. Gilmoren tytöt! Mitään uutta en osaa nimetä. Isä Brown ja hänen laumansa on ihan mainio.

Biisi, joka saa sut uppoutumaan syysfiiliksiin? Amelié-elokuvan soundtrack. Se sopii haaveiluun ja pimeisiin iltoihin. Myös Ensemble Gilles Binchois'n Perotin-levy sopii syksyyn. Minä ja Ville Ahosen Syksy, U2:n October ja Tom Waitsin November ovat kaikki toimivia biisejä.

Millainen syyssää tämänhetkisessä asuinpaikassasi vallitsee? Harmaa, sateinen, lokakuinen.

Mikä on parasta syksyssä? Kynttilät, pimeys, tee, kauniit ruskan sävyt, huivit, tummat huulipunat, lämpimät vaatteet, ensimmäisen kuurayöt... Rakastan syksyä, se on talven ohella lempivuodenaikani. Syksyllä on lupa olla vampyyri.


Haastan kaikki mukaan! 

10 kommenttia:

  1. Näitä syksyjuttuja on niin kiva lukea! Minulla on jo suunnitteilla tiivis postaus syksyn suosikkijutuista, mutta pitäisiköhän tämmöinenkin tehdä ^^

    VastaaPoista
  2. Ihanaa rakas Fanni, että teit tämän <3

    Ja hei, katos tämä:
    http://nettioutlet.fi/index.php?route=product/product&manufacturer_id=133&product_id=2505

    Löytyy 30 ml, 50 ml ja 100 ml!!! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanasti kirjoitit, ihan tuli syksyinen fiilis jo sun tekstistä! Syksy on myös mun lempivuodenaika :)

    VastaaPoista
  4. Ihania vastauksia ja kuvia! Lidlistähän löytyy vaikka mitä kivaa ja huomenna postaankin blogissa viimeiset Lidl ostokset ja suosikit. <3

    Ihanaa syysviikkoa Fanni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin löytyy. Olivat muutkin tuoksukynttilät aika hyvän tuoksuisia kun tänään nuuhkuttelin!

      Samoin sulle Tiia!<3

      Poista
  5. Kiva kun teit tän <3 ja arvaa mitä? lisää pukkais mun hoodeilla tänään :D <3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!