lauantai 23. tammikuuta 2016

Ystäväkirja

Rakastan ystäväkirjoja! Lapsena oli niin siistiä saada tietää kavereiden lempibändit ja -ruoat, ja saada loppuun joku kiva viesti tyyliin "kaikkea hyvää." Ihana Nonnulan Jonna jätti minulle muutaman kysymyksen, ja vastaan ilolla, koska jee! (Tykkään myös lukea tällaisia postauksia.) Let's mennään! Jutun kuvituksena muutama talvinen selfie.

1. Kolme asiaa joita ilman et vain voi elää
(sovitaan heti alkuun, että jätetään pois tästä perheenjäsenet, koska ilman heitä meistä ei kukaan halua elää. Ihan saa vastata materialistisia juttuja jos niin tahtoo.)

Hmm, vaan kolme? Jos nyt jätetään perhe, Jeesus ja ystävät pois, niin notta tuota... Sophies choice!! Puhelin, tee ja värillinen kulmavaha!


2. Lapsuutesi paras muisto.
Lapsuuteni oli onnellinen ja turvallinen, joten hyviä muistoja on paljon. Tähän aikaan vuodesta muistelen lämmöllä kaikkia nuuttipukkikierroksia. Naamiaisasun suunnitteleminen ja toteuttaminen oli todella hauskaa, saatikka pakkasen ja kinosten keskellä tehty laulukierros naapurustossa ja loppuillan sokerihumala. On vaikea nimetä vain yhtä muistoa, ja enemmänkin muistan tunnelmia ja oloja kuin yhtä tapahtumaa. Talvista muistan ukin tekemät lumilinnat ja -ukot, vanhempien kanssa tehdyt autoretket meren jäälle ja luistelureissut mummulan lammen jäällä. Ja kaikki ne höyryävät kaakaomukit ja nuotiosavu.

3. Takana on kauhea päivä, miten rentoudut?
Vanha minä hakisi kaupasta suklaata tai jäätelöä, sytyttäisi muutaman kynttilän ja menisi vällyn alle katsomaan telkkaria. Uusi, sokerilakossa elävä minä, tekee saman ilman suklaata. Tai ainakin yrittää. Äh, alkoi tehdä mieli suklaata.


4. Jos sinun pitäisi syödä vain yhtä herkkua koko lopunelämääsi, mitä se olisi?
Luonteva jatkumo edelliseen: suklaata. Tai jäätelöä.

5. Mitä et missään nimessä voi sietää?
HAHAA, nyt päästiin asiaan. Toki ensin mainittakoon kaikki itsestäänselvät, tyyliin ahneus, kavaluus, maailman hätä ja banaanikärpäset, mutta haluan ehdottomasti luetella ns. pet peevesini. Koska tykkään valittaa.
-Laiha tee tai kahvi. Pahanmakuinen kahvi yleensäkin pilaa päiväni täysin.
-Ihmiset, jotka eivät osaa jonottaa.
-Sivistymättömyys.
-Pahat hajut. 
-Kinkkukiusaus.
-Hitaat kävelijät.
-Meluisat naapurit
-Haukkuvat koirat
-Tunkkaiset sänkyvaatteet
-Taylor Swift.
Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta ehkä tästä saa sen kuvan, että tosiaan ärsyynnyn aika helposti. Ärsyyntyminen muuttaa aggressioksi nopeasti. Sitten räjähdän, mutta pian on taas rauha maassa, koska alkaa naurattaa. Muutama keino onkin tuossa alla.

6. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle ja nauramaan?
Huonot vitsit, kissavideot, Kummeli, Ramin Hetken laulu, kivojen ihmisten seura, oma päänsisäinen maailma, pöljät YouTube-videot, hymyilevät vauvat, eläimet. Ainaski. Erityisesti nämä videot saavat nauramaan aivan hulluna:7. Ketä ihailet?
Tinkimättömiä, lahjakkaita ja omia teitään kulkevia naisia, kuten Kate Bush, Björk, Tove Jansson, Tori Amos ja Frida Kahlo. Omia isovanhempia ja vanhempiani, useita ystäviäni ja muita kaikinpuolin esimerkillisiä tyyppejä. Ja tietty Gandalfia, Cate Blanchettia, Benedict Cumberbatchia ja Bonoa. Ihmisiä, jotka ovat täynnä lämpöä, kujeita, hyviä ajatuksia, sydämen sivistyneisyyttä ja inhimillisyyttä. Ihailen aika helposti, koska ihailemistaan ihmisistä saa paljon. Mieluummin fiilistelen hyviä tyyppejä kuin katkerana vatvon ikäviä.


8. Ketä et ihaile?
Kardashianeja (toki perhe on minulle guilty pleasure, mutta ihailua he eivät saa minussa aikaan.) Urpoja, juntteja, ahdasmielisiä, sivistymättömiä ja tietämättömiä tyyppejä, jotka eivät saa aikaan positiivista muutosta tai hyviä asioita. En ihaile ihmisiä, jotka ovat ulkonaisesti hyviä, mutta oikeasti kylmiä, ahneita, kovia ja itsekkäitä. Ihmisiä, jotka ovat ystävällisiä naamakkain, mutta puhuvat paskaa selän takana. En ihaile netissä huutelijoita, jotka luulevat tietävänsä kaikesta kaiken ja olevansa oikeutettuja kommentoimaan muiden elämää ja naamaa anonyymisti.

9. Jos saisit rajattoman budjetin, mitä kaikkea sillä tekisit?
Maksaisin pois opintolainan, ostaisin ihanan asunnon ja sisustaisin sen täydelliseksi, ostaisin äitille kivan laukun ja iskälle Levikset, ostaisin sikana hajuvesiä ja huulipunia, matkustaisin sinne ja tänne ja takaisin, lahjoittaisin seurakunnalle ja hyviin kohteisiin, ostaisin Pelagon polkupyörän ja tonnilla purkkapalloja. JA korvaisin kaikki lapsuuden traumat veljilleni ja itselleni: ostaisin ison Hot Wheels -radan, parhaat ja kalleimmat vhs-laitteet, kaikki Disney-videot, jättimäiset vesipyssyt, Prätkähiiri-figuureja, kalliita ja värikkäitä erikoiskarkkeja ja uuden Nintendon. Aimitenniinmaterialisti??

10. Olet menossa naamiaisiin, keneksi tai miksi pukeudut?
Rakastan naamiaisia! Jos en keksisi muuta, kaivaisin esille Nuuskamuikkus-asuni, mutta tällä hetkellä minua jotenkin houkuttelisi pukeutua esim. Muumien Noidaksi, Frida Kahloksi, Totoroksi, 90-luvun Mikko Kuustoseksi (don't ask!) tai Chandleriksi.


Semmosia! Sori jos minusta saa ihan douche bag -kuvan. Tai sori ja sori, tämmänen mä vähän oon..:D:D

Hauskaa viikonloppua, tyypit!

12 kommenttia:

 1. Kivaa lukea tällaisia! Ja hei, sulla on ihana kaulahuivi! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Kiitos, tuo huivi on yksi rakkaimpia vaatekappaleitani - pelastaisin sen ensimmäisten joukosta palavasta talosta.. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. NIIN ON! Tai no, riippuu miten valittaa. Joskus on ihana vaan purkaa kaikki hölmöt ärsytyksen aiheet ulos. :D

   Poista
 3. En kestä kun oot niin ihana! <3 Tämä oli todella kivaa luettavaa ja nyt mua harmittaakin etten laittanut sulle enempää kyssäreitä, koska tätä olisi voinut lukea vaikka miten pitkään! :D

  Mä niin tykkään susta!

  VastaaPoista
 4. Että olet I H A N A, tekisi mieli halirutistaa <3 Kinkkukiusaus yäk kyllä vaan, sydämen sivistymättömyys yäk, maireus edessä ja niin kehutaan oh my god kun olet upea ja selän takana arvostellaan. Hyi!

  Noista sinun ihanista lapsuuden muistoista, parhaat muistot ovat niitä, kun vanhempien tai isovanhempien kanssa on tullut tehtyä jotain ja jännää omat suurimmat muistot liittyvät mökille. Jäällä hiihtäminen tai luitelu, kuuma kaakoa, merellä kesällä jne.

  Hah ja hitaat kävelijät, voi ei, tunkkaiset pehmeät lakanat, voi ei, niiden pitää olla puhtaan rapsakat, haukkuvat koirat, juu ei. Iloitsen aina millä tyylillä meidän Samu ohittaa kaikki sille räksyjät. Noh on Samukin haukkunut kahdesti, lumiukkoa ja nuohoojaa. ,)

  Oli kyllä niin kivaa luettavaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tulee ihanaa palautetta. Ihan oikeaan hetkeen!<3<3

   Kyllä koira haukkuu, se on ihan normaalia. Mutta jatkuva huutaminen ärsyttää.:D

   Poista
 5. Mä tykkään niin hurjasti lukee näitä ystäväkirjapostauksia! ^_^ Oot muuten tosi söötti <3

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!