torstai 4. helmikuuta 2016

Original Musk

Tänään esittelen yhden lempparituoksuistani, jota voisi melkein sanoa "signature scentiksi". Tästä tuoksusta saan aina kehuja, ja tunnen siihen pukeuduttuani oloni valtavan kotoisaksi. En muista, olenko kertonut tästä tuoksusta aiemminkin, mutta siitä lienee niin paljon aikaa, ettei kertaus ole pahitteeksi.


Kyseessä on Kiehl'sin Original Musk. Muistan, kun Kiehl's rantautui Suomeen, ja kävin uteliaana kurkkimassa, mistä on kyse. Haahuilin hyllyjen edessä, ja katseeni kiinnittyi mitä kauneimpaan ja yksinkertaisimpaan hajuvesipulloon. "Ai, myskiä. Yäk." Päätin kuitenkin antaa tuoksulle mahdollisuuden, ja voi pojat. Se oli rakkautta ensinuuhkaisulla. Kinusin näytepullon, ja suihkutin sen tyhjäksi todella nopeasti. Tiesin, että tämä tuoksu kuuluu minulle. Ensin hain pienen öljypullon ja nuuhkin rannettani aina tuoksua lisätessäni niin, että hyvä kun ei ihoa irronnut. Lopulta hain spraypullon, ja siinä se nyt on, tuoksuvalikoimani kruununjalokivi. Pullossa on enää tippanen jäljellä, joten ostosreissu on edessä. Tätä tuoksua minun on saatava lisää.

Suhteeni myskituoksuihin oli pitkään ristiriitainen. Mummuni käytti aina Alyssa Ashleyn myskituoksua, joten se assosioitui voimakkaasti häneen. Pidin myskiä vähän mummomaisena tuoksunuottina, kunnes suihkutin ranteeseeni Original Muskia. (Original Musk ei ole toki suoraviivaisen myskinen, koska pelkkä myskinuottihan tuoksuu ihan palleilta.)

Alkutuoksu: Bergamotti, appelsiiniinkukka
Sydäntuoksu: Ruusu, neroli, ylang-ylang, lilja
Pohjatuoksu: patsuli, tonkapapu, myski


Kukat ja bergamotti tekevät tuoksusta kirkkaan ja puhtaan, kun taas pohjatuoksut luovat tuoksun sydämestä täyteläisen, lämpimän ja hieman makean. Original Musk on hiukan animaalinen tuoksu, muttei haise hikiseltä tai ällöttävältä. Siinä on juuri sopivasti suttuisuutta, joka on kiehtova kontrasti puhtaiden valkoisten kukkien kanssa. Tuoksu on ehdottomasti unisex, ja kaiketi alunperin ajateltu miehille sopivaksi. Tuoksu on luotu vuonna 1963, ja todennäköisesti reformuloitu, mutta se on vaan pelin nimi se. OM:n kesto on huima, ja sillage voimakas, mutta kuulemma oikein miellyttävä ja kiehtova.

Original Musk tuoksuu kodilta ja rakkaudelta. Kynttilänvalossa nautituilta teekannullisilta ja halauksilta. Se on kuin valtava villainen villapaita, jonka uumeniin on hyvä kääriytyä. Ja tuoksuuhan se hiukan mummulta, mikä on nykyisin vain ja ainoastaan hyvä asia. <3

4 kommenttia:

 1. Mä luulen, että ruusu ja ylang-ylang sekä tonkapapu tekevät tästä varmaan tosi ihanan myskituoksun. Mun on pakko myöntää, että en ole tätä Kiehl`sin tuoksua koskaan haistellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole juuri mitään, mitä ruusu ei tekisi ihanaksi!:)
   Kannattaa tuoksutella! Kiehl'sin tuoksut ovat kaikki ihanan puhtaita ja suoraviivaisia.

   Poista
 2. "pelkkä myskinuottihan tuoksuu ihan palleilta" <3 word

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!