maanantai 31. elokuuta 2015

So tonight I'm gonna cut it out and then restart

Olen aina tykännyt juhlistaa mullistuksia muuttamalla hiuksiani. Ja niinpä istahdin kampaajan penkkiin lausahtaen "alast saksia" ja tadaa, tukkaa lähti reippaasti yli puolet.

Tässä lähtötilanne: (Kuva ystävieni häistä, huomaa cool otsatatuointi!)


Ja tähän päädyttiin:


Palaan aina tasaisin väliajoin polkkatukkaan, sillä se vaan sopii minulle. Polkka on iisein leikkaus ikinä, sillä sen päivittäiseen laittamiseen ei mene aikaa kuin viisi minsaa, paitsi tietty jos täytyy föönata. Levitän hiuksiin muotovaahtoa, tupeeraan kevyesti, puuteroin, suihkin suolasuihketta ja pöyhin, ja lopuksi lakkailen hieman. That's it. Ja kyllä uusi tukka vaan freesaa ilmettä ja oloa. Tuntuu vähän kuin loisi nahkansa.


Otsis on myös kiva, tosin kampaaja nappaisi siitä hieman liian ohuen minun makuuni, mutta äkkiäkös se kasvaa ja asettuu. Tukka painaa reippaan ohentamisenkin jälkeen tonnin ja menee helposti linttaan. #mohairmoproblems

Nyt koitan muistella, millaisia kampauksia polkkatukkaan voi väkertää. Letitystaitoni ovat ruosteessa, joten niitä täytyy treenailla. Nyt jos koskaan tekee mieli hankkia hattuja ja kivoja pantoja, sillä ne vaan toimivat polkan kanssa.


Kampaamon löysin googlaamalla "halpa parturi, helsinki, hyvä" (:D:D) ja siten löysin Unikan, joka on parturi-kampaajakoulun opetuskampaamo. Sain juuri mitä halusin 24 euron hintaan, eli käytännössä ilmaiseksi. Kokemus ei ole luksusta, mutta opiskelijana kaipaan lähinnä hyvää leikkausta. Voin luksustella sitten omin päin. Mainostin kaverillekin, joka tykkäsi ja.

Niin juu, mainitsenpa vihdoin lempparihennastani! Monenlaisten kokeilujen jälkeen löysin ehdottomasti parasta hennaa Punnitse & Säästän (..? Taivutus? Hä?) hyllystä. Hennedrog-merkkisen paketin hinta on suorastaan mitätön, about femman, ja laatu on enemmän kuin kohdillaan. Sävyjä on neljä, ja itse käytän kuparinpunaista.


Päivän biisi on otsikossa siteerattu Florence + The Machinen "Shake it out."


No, miltäs näyttää?

14 kommenttia:

 1. Sä oot rohkea, mä oon pyöritellyt long bob -ajatusta päässä pitkään, mutta en vaan "raaski". Mikähän siinäkin on? Sopii sulle polkka loistavasti ja otsis on ihana! <3 Unikassa ei hinnat tosiaan kirpaise, ei vaikka kävisi ammattilaisella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Joskus mullakin on pitkähiuksisena tullut olo, etten halua leikata, koska se on niin ihana. Mutta tukka kasvaa aina takaisin! Polkan pitkäksi kasvattaminen on niin mutkatonta, koska se kasvaa helposti ja nätisti. Ihan lyhkäsestä kasvattaminen, hyi. :D

   Poista
 2. Onpa kivan ja pirteän näköinen uus look :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ilme ja mielikin virkistyy kun välillä leikkailee tukkaa!:)

   Poista
 3. Ihana boho-chic-look! :) Mä haluaisin tykätä itselläni polkasta mutta en vaan ole sinut sen mallin kanssa :( Parhaiten itselleni sopii olkapää-pituus tai ihan lyhyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on ihana bohoilla!;)

   Mulla on sama ongelma ihan lyhkäsen kanssa. Tavallaan tekisi mieli, mutta kun veikkaan, että olo olisi liian naku!

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Malli sopii sulle hyvin ja tuo väri on upea :)

  Mullakin oli vielä vuosi sitten polkkatukka ja se sopi mulle hyvin. Toisaalta tekisi mieli vähän pätkäistä tukkaa, mutta toisaalta en varmaan enää pärjäisi, jos hiuksia ei saisi ponnarille tai nutturalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Punainen on mun sieluni hiusväri, luonto on vaan valitettavasti eri mieltä..:D

   Nutturaa kyllä kaipaan. Olen kulkenut neljä vuotta Pikku Myynä, ja tuntuu oudolta, kun tuttu turvanuttura on poissa. Mutta onneksi on pinnit ja pannat. Leikkaa pois, äkkiähän se kasvaa!;)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Vitsit, miten ihana juhlistaa hiuksia muuttamalla! Mahtavaa! :D Mä oon aina lähes samanlaisella tukalla... Blaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, uudet vaiheet vaativat uusia hiuksia. Ihminen muuttuu, miksei tukkakin. ;) Rohkeasti vaan koklaamaan jotain uutta, jo pitkän tukan leikkaaminen pitkäksi polkaksi uudistaa ihmistä paljon!:)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Hennalla saa todella intensiivisen punaisen aikaan!:)

   Poista

Kiva kun kävit!