keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Helemaal shea - paljon hyvää pienessä palassa

Etsitkö shampoota ja hoitoainetta, jotka ovat vegaanisia? Check! Entä lähes pakkauksettomia ja näin ollen nollahukkaa (zero waste)? Check! Luonnollisia ja biohajoavia? Check ja check. Niin ja tietenkin, toimivia? Check!

Sain Beautiikilta testiin HelemaalShea-merkiltä Argan & Rhassoul -shampoopalan ja kaikille hiustyypeille sopivan kiinteän hoitoaineen. Mahdollisimman pakkaukseton kosmetiikka on minulle alati tärkeämmäksi tuleva juttu, joten oli hienoa päästä kokeilemaan itselle täysin vierasta merkkiä. HelemaalShea on kotoisin Hollannista, ja merkin tuotteet ovat käsintehtyjä, eläinkokeilla testaamattomia, pääosin kestävästi kasvatetuista luomuraaka-aineista valmistettuja, ja/tai reilua kauppaa. Ja nuo pakkaukset ovat silmäähivelevän upeita, vaikka niistä pääseekin nauttimaan vain hetken. 

vegan zero waste hair care

HelemaalShea Argan & Rhassoul Shampoo Bar on hajusteeton palashampoo, ja se sisältää runsaasti hiuksia hoitavaa arganöljyä. Arganöljyssä on mineraaleja ja rasvahappoja, ja se ravitsee ja kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Shampoo pesee hellävaraisesti ja jättää jälkeensä pehmeän kuontalon.

Shampoossa on myös öljyä imevää ja puhdistavaa rhassoul-savea, joka antaa shampoolle pientä vaahtoavuutta. Shampoo on tosi mieto ja lempeä, joten uskon sen sopivan myös herkille kavereille. Raaka-aineiden tuoksu on mieto ja luonnollinen.

Koska shampoossa ei ole sulfaatteja, se ei ole kovin vaahtoavaa. Hiuksella saattaa myös kestää hetki tottua tällaiseen koostumukseen ja pesutapaan. Alkuun tukkani jäikin hiukan lähmäiseksi. Mutta lopulta (noin parissa viikossa) lähmä lähti ja homma alkoi skulata. Ennen joulua hiukseni olivat muutenkin jatkuvasti aivan karsean rasvaiset ja päänahkani stressaantunut, joten oli aivan sama millä pään pesi, sillä se oli välittömästi rasvainen. Koska olen tottunut palashampooseen, ei käyttöliittymä ollut muuten sen kummoisempi. Siihen tottumattomalle kokemus on varmasti alkuun eksoottinen.

Vegan zero waste shampoo

HelemaalShea Solid Conditioner sisältää kaakaovoita, karitevoita, jojobaöljyä sekä vehnäproteiinia, pantenolia ja E-vitamiinia. Hoitoaine sopii kaikille hiustyypeille. Se on pehmentävä, kiiltoa antava ja ravitsee hiuksia. Hoitoainepalaan on lisätty tuoksua antamaan May Changin, laventelin ja rosmariinin eteerisiä öljyjä.

Hoitoaine on todella kosteuttava. Jopa niin kosteuttava, että sitä kannattaa hieroa hiuksiin maltillisesti. Vetelin ensimmäisillä kerroilla palaa hiuksiini melkoisen krouvilla kädellä, ja tukka jäi aika tönkkörasvatuksi. Mutta kun opin malttamaan mieleni, alkoi pala toimia. Hiukseni ovat jääneet pehmeiksi ja ilmaviksi.

En ollut aiemmin kokeillut kiinteää hoitoainepalaa, joten nyt olin minäkin uuden äärellä. Aluksi kokeilin hieroa hoitoainetta suoraan palasta, mikä aiheutti tuon tönkkörasvatun lopputuloksen. Suosittelen siis levittämään hoitoaineen käsien kautta. Annan hoitoaineen vaikuttaa pari minuuttia, hieron ja kampaan tukkaa sormin vielä kerran ja huuhtelen. Presto ja done! Tuoksu on mukava ja mieto, eikä sitä jää hiuksiin, mikä on suoranainen sääli. Pala kestää kuulemma päivittäisellä käytöllä 100 päivää, mutta siihen en osaa ottaa kantaa vielä ollenkaan, joten aika näyttää. En edes pese hiuksiani päivittäin. Pidän saavutuksena jos tuotetta on jäljellä vielä loppukeväästä. Palataan (hehee) asiaan kun pala loppuu!

vegan zero waste conditioner

Suosittelen HelemaalShean tuotteita lämpimästi! Etenkin hoitoaine on ilahduttanut minua kovasti. Jos tukka on erityisen rasvoittuva, voi kokeilla hiustenpesua väärinpäin – ensin hoitoaine ja vasta sitten shampoopesu. Toimii mainiosti! 

Kotimainen Beautiikki on muuten "the place to go to" jos haluat laadukasta ja ylellistä vegaani- ja luonnonkosmetiikkaa. Tarkkaan kuratoitu nettiputiikki myy kaunista kosmetiikkaa pieniltä brändeiltä. Hintataso on enemmän kuin kohtuullinen. Valikoimissa on mielenkiintoisia brändejä, kuten Aster&Bay ja Ere Perez. Nettisivut hivelevät silmää! 

Oletko kokeillut kiinteitä hiustenhoitotuotteita? 

8 kommenttia:

  1. Ai että, kuulostaapa nämä mielenkiintoisilta! <3 Pitäisi kyllä kokeilla taas pitkästä aikaa jotain palashampoota omaankin tukkaan, tykkään kovasti näiden ekologisuudesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Jokaisen tukka on vähän erilainen, mutta ne lempparit löytää vain kokeilemalla. :) Lushin palashampoothan ovat kultaa, mutta nämä ovat niihin verrattuna selkeästi saippuamaisempia. Ekologisuus on <3.

      Poista
  2. Mä en ole ihan vielä sinut kaikkien pala-asioiden kanssa, vaikka palana kotoa löytyy mm. vartalokuorintaa, hierontaöljyä ja saippuaa. Ainoasta kokeilemastani varsinaisesta palashampoosta jäi lähmäinen tukka. Lushin pakkauksettomista shampoista taas tulee inhan kitkainen tunne pesuvaiheessa, vaikka muuten hyvin toimivatkin. Ehkä jossain vaiheessa uskallan testata taas jotakin, mutta toistaiseksi pysyttelen tutuissa nestemäisissä. Miten sä muuten säilytät noita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poispestävät palatuotteet ovat omasta mielestäni niitä parhaita. Kuten tuolla aiemmin sanoin, ainakin se kasvovoide oli vähän inha. :D Näihin kestää hetken tottua, kaikin puolin. Alun lähmäisyyttä taltutin omenaviinietikkahuuhteella, pitääkin tehdä siitä juttua jossain mutkassa. Lush on toiminut minulla aina kuin unelma, en ole huomannut kitkaa! Näin vaan ne kokemukset on aina erilaisia. :D

      Kaikki palasaippuat ja -shampoot viihtyvät suihkun kulmahyllyssä, se kun on ritilä. Hyvin toimii, tosin ne jämät saattavat tipahtaa kylpyammeen alle ja kadota. :D :D

      Poista
  3. Tämä palahoitsikka on ollut mun testilistalla, kiitos kokemusten jakamisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään mielenkiinnolla odottamaan, että joskus testaat! :)

      Poista
  4. Pitääpä pistää nämä korvan taakse että muistan ens kerralla kun oon jotain hyvää shampoota ja hoitoainetta etsimässä :> kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!