perjantai 24. helmikuuta 2017

Kauneushaaste

Ihanainen Jonna haastoi minut vastailemaan muutamaan kauneusaiheiseen kysymykseen. Koska tykkään näistä haasteista, tartuin kiinni, hitaasti ja viiveellä, mutta kuitenkin. (Bloggaamisen hidas tahti jatkuu, ehkä tämä kreisi tilanne helpottaa. Nytkin olen "lomalla" vaikka tosiasiassa töitä on enemmän kuin normiviikolla. Hupsis.)

1. Varhaisin meikkimuisto
Äidin Panstick (se tuoksu on ihana!), mummun sininen ripsiväri ja tädin turkoosi luomiväri. En muista juurikaan laittaneeni meikkejä omaan nassuun ihan kakarana, availin vaan perheen naisten meikkipusseja ja vessankaappeja. Rakastin tutkia huulipunia, luomivärejä ja tuoksuja. Muistan vieläkin huulipunien tuoksuja. Sain mummultani leikkeihin Helena Rubinsteinin meikkejä, tai siis tyhjentyneitä hylsyjä, ja ne olivat aarteita. Ollessani seitsemänvuotias sain serkultani sen kuuluisan vihreän huulipunan. Siitä alkoi innostus läärätä omaa naamaa. Sain joululahjaksi hienon luomiväripaletin, jossa oli useita pastellisävyisiä nappeja. Se oli ehkä Oriflamen? Meikkasimme erään ystäväni kanssa toisiamme harva se päivä, se oli hauskaa leikkiä. Kouluun aloin meikata vasta kuudennen luokan lopussa. Ja silloinkin lähinnä huulikiiltoa. Keräilin L'orealin Rouge Pulp -kiiltoja. Niidenkin tuoksun muistan elävästi. Suosikkini oli todella vaaleanpunainen sävy. Joskus laitoin alaripsirajaan mustaa kajalia. Vain alaripsirajaan! Huh.2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi.
Minulla on yleensä kassissa pieni meikkipussi, jossa on vähän sitä ja tätä. Puuteria, miniripsari, vaihteleva valikoima huulipunia, huulirasva, käsirasvaa, kynsinauhavoidetta, laastareita, ponnareita, pinnejä, käsidesiä, luomiväri, siveltimiä, musta kajalkynä... Eli aikamoinen läjä. Mutta vähintään minulla on aina mukana huulirasva ja huulipuna.

3. Lempituoksusi.
Sama kuin kysyisi äidiltä, kuka on hänen lempilapsensa! Lempituoksuni evör on ehkäpä Nina Riccin L'Air du Temps, koska se oli mummuni tuoksu. Itse en sitä tosin käytä. Nyt juuri fiilistelen Diorin Dolce Vitaa, jonka hankkimista harkitsen vakavasti.

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi.
Ihon huolellinen hoitaminen (tarkka puhdistaminen, kasvovesi, seerumi, silmänympärysvoide, kasvorasva, säännöllinen kuorinta ja naamiointi), kunnon unet, Omega 3 -kapselit, ravinteikas ruoka, kunnon kulmakarvat ja huulipuna. Näillä pääsee pitkälle.


5. Uusin kosmetiikkalöytösi
By Terryn Baume de Rose! En sitä toki ihan itse löytänyt, vaan sain, mutta kuitenkin. Ihanan ruusuisen tuoksuinen ja kosteuttava voide sopii huulille ja kynsinauhoille. Huuleni ovat näin pakkasilla aika kuivat, mutta Baume de Rosea huuliin nukkumaan mennessä, ja aamulla huulet ovat pusukunnossa.

6. Ikimuistoisin virheostokseni
Olen suoraan sanoen unohtanut pahimmat virheet, mutta viime vuoden pahin moka oli MACin Cyber-huulipuna. En vaan saa sitä huulille nätisti, se kuluu todella rumasti ja tuntuu huulilla epämiellyttävältä. Ottaa pottuun, että sorruin ostamaan kalliilla noin surkean punan. Olisi pitänyt ostaa se Ruby Woo.

7. Meikkivoiteella vai ilman.
Riippuu ihan päivästä! Käytän nykyään meikkivoidetta vähän ja ohuelti, mutta mielelläni tasoitan ihon sävyä ja peitän pikkuvirheet. Eli kun meikkaan, laitan ehdottomasti meikkivoidetta.

8. Eyeliner vai kajal.
Eyeliner! Viime aikoina olen rajaillut silmiäni aika laiskasti. Voisikin vähän skarpata.


9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen.
En voi valita vain yhtä, joten valitsen neljä: värillinen kulmageeli, huulipuna, huulirasva ja hajuvesi.

10. Tuote, jota haluat koittaa.
Lista on piiitkä! MACin nestemäiset huulipunat, Ruby woo, Originsin hiilinaamio (joka odottaa korkkaamista laatikossa!), Supermoodin seerumit (yksi sellainenkin odottaa korkkaamista), aasialainen kosmetiikka, Serge Lutensin, L'Artisan Parfumeurin ja Comme des Garconsin tuoksut... Ja lista jatkuu vaan. Olen mieleltäni utelias, ja joskus saan päähänpinttymiä.

Haastan kaikki kympillä mukaan!

8 kommenttia:

Kiva kun kävit!