torstai 4. lokakuuta 2012

Myskinen akka

Satunnaisin väliajoin yllätän itseni. Keväällä löysin itseni nuuhkimasta myskituoksuja ja huomasin rakastavani aiemmin kavahtamaani ainesosaa. Ennen koko myskihässäkkä on assosioitunut mielessäni mummuuni, joka käyttää "Musk by Alyssa Ashleyta". Sekin tuoksuu ihanalta, mutta lähinnä nostalgiasyistä.

Myski on jännä ainesosa. Haistoin Intiassa aitoa myskiä, sellaista, jota raaputetaan jonkin eläimen ballseista (en sanonut kives!! Ja hei, itseasiassa aito myski on nykyään laitonta. Hups!) ja se tuoksui juuri niin friikiltä kuin kuvitella voi. Mutta kun myskiä yhdistää oikeisiin ainesosiin, voi taivas, mitä ihanuutta. Se on vähän likaista, mutta kuitenkin puhdasta ja pehmeää.

Suurin suosikkini on Kiehl'sin "Original musk." Ostin sen öljyn muodossa, ja seuraavaksi hankin spray-version. Tämä on ihanin tuoksu aikoihin! En ole kyllästynyt ja tätä on kehuttu. Tuoksu sopii erinomaisesti syksyyn ja talveen. Pysyvyys on priimaa, ja minulle tämä vain istahtaa.


Eihän toki tuoksu ole pelkkää myskiä, siinä on muun muassa bergamottia, nerolia, ruusua, patsulia ja tonkapapua. Kaikki tuoksuja, joista pidän muuallakin. Eniten omalla ihollani jyräävät patsuli, myski ja ruusu.

Original musk tuoksuu kodilta. Mausteilta. Yöltä. Unelta. Maskuliiniselta. Feminiiniseltä. Synkältä. Iholta. Tutulta. Oudolta. Oikeastaan kaikelta siltä, mitä tuoksulta haen. "Tätä käytän vielä 30:n vuoden kuluttua." Plus pullo on kaunis.

Tuoksu kuulostaa sadepäivän melankolialta.

Ps. Äipälle turveteloa. Tähän on tultu. Kaikki hyvin. Oon syöny.

2 kommenttia:

Kiva kun kävit!