torstai 21. kesäkuuta 2012

Burt's Bees

Suomi on kosmetiikkamielessä aika mäntti maa, kun ei täältä saa enää Revloniakaan! Silloin tällöin kauppojen hyllyille kuitenkin rantautuu jotain ihanaa ja kauan kaivattua. Stockmann ei pettänyt minua viimeksi siellä käydessäni, sillä ilokseni huomasin, että Burt's Bees on tullut Suomeen! Hihkuin ja pompin brändin hyllyn edessä ja olin kuulemma tosi nolo.

Ja koska opiskelijalla on aina varaa haksahtaa mainoksiin, oli minun ihan pakko ostaa jotain. Ja koska olin käsirasvan tarpeessa, tarttui näppeihini "Tips and toes kit", jossa on kolme pientä käsirasvaa, jalkarasva, kynsinauhavoide ja huulirasva. Ostokseni on siis täysin oikeutettu, ettäs tiedätte.


Burt's Bees on Yhdysvalloista kotoisin oleva luonnonkosmetiikkamerkki, jonka ensimmäinen tuote on mehiläisvahaa sisältävä huulivoide. Merkki on kaikinpuolin ympäristötietoinen, ja tuotteiden pakkaukset ovat suurilta osin kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja. Stockalla konsultti tiesi kertoa, ettei valmiita tuotteita ole testattu eläimillä. Sen sijaan sitä, kuinka on ainesosien laita, ei hän osannut kertoa. Mutta kun incejä lueskelee, ei joukossa ole mitään kovin hälyttävää ympäristömyrkkyä, eli tuskin kovin moni kaniini on näiden takia näköään menettänyt. Tuotteet eivät ole luomukosmetiikkaa, mutta koska perustuvat luonnollisiin ainesosiin, ovat ne luonnonkosmetiikkaa. Tai näin ainakin minä pähkäilin. Koska suuri osa tuotteista sisältää mehiläisvahaa tai lanoliinia, eivät ne kuitenkaan sovellu vegaaneille. Sori. 

Vaikka brändi nauttii kulttimainetta ja kansainvälistä glooriaa, ovat hinnat aika alhaisia ja pakkaukset herttaisen kotikutoisia ja vanhanaikaisia. Omaan silmääni ne siis sopivat. Ja yhdessä purnukassa komeilee Burt itse, joka on sekoitus Joulupukkia ja amerikkalaista pöndelää.


No, entäs purkkien sisältö? Kyllä, minä pidin. Tuoksut ovat miellyttäviä ja mietoja, voiteet imeytyvät kautta linjan mainiosti ja tekevät mitä lupaavat. Mutta myönnettävä on, että jos samat tuotteet olisivat jotain perusbulkkikosmetiikkaa rumissa pulloissa, en olisi yhtä innoissani. Mielikuvamarkkinoinnin 101 tässä.

Hand salve


Tämä on kaiketi se jokseenkin perinteinen tuote. Voide on kiinteää, mutta öljyistä lämmetessään iholla. Yllättävää kyllä, tämä imeytyy todella nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti. Tuote sisältää mm. rosmariinia, laventelia ja mehiläisvahaa. Tuoksu on mieto ja hyvällä tavalla lääkemäinen. Kokeilin myös huuliin, kuiviin läiskiin ja kyynärpäihin. Toimii.

Coconut foot creamMainio jalkavoide! Koostumus on yllättävät juoksevaa ja liukasta, levittyy vaivattomasti. Ei imeydy ihan hetkessä, mutta en ole koskaan laittanut jalkavoidetta joka imeytyisi. Tuoksu on ihanan kookoksinen, kerrankin jalkatuote jossa ei ole mentholia.

Thoroughly therapeutic honey & grapeseed oli hand creamNimihirviö! Siitä huolimatta ihana ihana ihana tuote. Tuoksu on täydellinen, voisin syödä tätä, jos olisin vähän enemmän vinksahtanut. Nyt tyydyn nuuhkimaan tätä käsistäni. Tuoksuu ihanan turvalliselle ja kotoisalle, tulee mummula mieleen. Tämä on ehdottomasti toimiva arkirasva reppuun, ja tämäkin imeytyy nopsaan. Ostaisin uudelleen, ihan jo tuoksun takia.

Almond milk beeswax hand creamPurnukan kannessa on lehmä! Lehmä!! Äitini innostui tästä tuotteesta, siis ihan tuon lehmän takia. Mutta on rasvakin mainiota. Todella kosteuttavaa ja melko paksua. Tuoksuu miedosti karvasmantelilta. Siitä joko tykkää tai ei. Minä tykkään. Ei tämä tuoksu jää kuitenkaan iholle ikuisiksi ajoiksi pyörimään. Kosteutusteho menee mielestäni samaan luokkaan kuin The Body Shopin hamppukäsivoiteessa, tämä tosin imeytyy paremmin eikä tuoksu yhtä kamalalta. Hupaisa yksityiskohta (ainakin minun mielestäni) on se, että yhtenä ainesosana on rasvaton maitojauhe. Hoh.

Lemon butter cuticle creamEn voisi elää ilman kynsinauhavoidetta (liioittelun sivumakua) ja tämä on kokeilemistani ehdottomasti parhaita. Käytin monta vuotta Yves Rocherin aprikoosivoidetta, mutta taidan tehdä nyt syrjähypyn tämän kanssa. Toimii kuin häkä. Imeytyy nopeasti, eikä jää ärsyttävästi pyörimään sormenpäihin.


Pientä swatchailua vielä. Ylimpänä jalkavoide, keskellä tuubikäsirasva ja alhaalla lehmävoide. Niin ja oli paketissa se huulirasvakin, mutta se ei ansaitse tilaa, se haisee pahalle eikä edes anna lupaamaansa sävyä. Höh.

Näiden tuotteiden perusteella uskaltaisin kokeilla muitakin Burt's bees juttuja. Suomessa ne tosin saattavat olla kalliimpia, kannattaa siis tsekata esimerkiksi Feelunique.com.

Minulla on lisää nättejä purnukoita! Omaisuus tekee onnelliseksi, sanokaa mitä sanotte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!