tiistai 4. helmikuuta 2020

Viime aikojen luonnonkosmetiikkasuosikit

Otsikko sen kertoo, kuten hyvän journalismin sääntöihin kuuluu (älkää hyvät ihmiset ottako tätä nyt tosissanne. En pidä raapusteluitani minkään sortin journalismina, enkä tällaisina ikuisen marraskuun päivinä edes hyvinä...) Tässä kirjoituksessa siis juttelen viime aikojen ihan ehdottomia lempparituotteita, joista jokainen on nyt osastoa "en enää aio elää ilman."Murumurun BB-voide on aivan ihana, kevyt ja sopivan kosteuttava voide. Se näyttää hurjan tummalta, mutta sulautuu ihonsävyyn moitteettomasti. Se levittyy helposti ja ihosta tulee sopivan dewy. Ei lainkaan liian paksu, liian peittävä, liian matta tai liian kiiltävä. Tuoksu on miedon makea ja epäluonnonkosmetiikkamainen. Kotimainen tuote, hinnaltaan oikein pätevä (paikasta riippuen 16,90 €) ja SPF 15! Ymmärrän nyt, kun kello käy ja vuodet ne käy yhä vaikeammiksi, että aurinkosuoja best. Etenkin kun se on fysikaalinen. Niin ja tuote on täysin vegaaninen.


Absolutionin Le Rouge mattahuulipuna, sävy 08 Theatre Red, on viihtynyt huulillani aika runsaasti. Ostin sen marraskuussa, kun hukkasin (jälleen kerran) MACin Russian redin, ja totesin, että nyt haluan kokeilla luonnonkosmetiikan punaista huulipunaa. Enkä ole katunut ostostani. Tämä puna on ihana, ihana, ihana. Aivan täydellinen, puhdas viileään taittava kirkkaanpunainen. Aika lähellä Russian rediä, sanoisin. Huulituntuma on miellyttävä, ja ollakseen mattapuna tuntuu tämä varsin kosteuttavalta. Tuoksu on aika vahva, mutta siihen tottuu nopeasti. Kesto on hyvä, enkä ole joutunut pelkäämään karkailua tai huulipunaa hampaissa. Ja punainen huulipuna sopii jokaiseen päivään ja jokaiseen mielentilaan. Vaikka olen nykyään aika naturelli-elli, punaisesta huulipunasta en luovu.Lavera Sävyttävä kulmageeli (Hazel Blond) on vaan loistava tuote. Se on jäänyt täysin Benecosin kulmageelin jalkoihin, mutta voin sanoa, että itse tykkään tästä Laverasta enemmän. Ensinnäkin, Lavera on hinnaltaan edullisempi, koska tuubissa on enemmän tavaraa. Se myös tuntuu paljon riittoisammalta. Sävy on runsaampi ja levittyy nätimmin, sitäpaitsi levittäminen on nopeampaa ja helpompaa. (Benecosin tuubi tyhjeni minulla alle kahdessa kuukaudessa, eikä edes päivittäisellä käytöllä. Haloo!) Tällä Laveran geelillä saan nopeasti nätit kulmat. Loistava meikkipussin työhevonen! Ihahhaa!Crazy Rumours Hibiskiss-huulivoide (sävy Sunset) on myös arjen pelastaja. Sillä saa huulille nopeasti hiukan sävyä, ja olo on vaivaton. Sävy on tuubissa aika oranssi ja hohtava (hyi), mutta huulilla se onkin sopiva piste iin päälle. Sellainen söpö ja nätti. Se antaa huulille kiiltoa, ja tykkään kiillosta näin, kun se ei ole överiä vaan jotenkin, voisinko sanoa, luonnollista. Tykkään myös siitä, että Hibiskiss on makuhuulirasva, koska olen sielultani viisivuotias. Tuote on muuten vegaaninen!


The Body Shopin Camomille Sumptuous cleansing butter ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta koska tykkään tuotteesta ja se on kuitenkin vähän niinkuin luonnollisempaa päätyä, koin ihan oikeellisena sisällyttää sen tähän. Kevyeen alumiiniseen purnukkaan pakattu puhdistusbalmi on tosi tehokasta tavaraa. Se putsaa meikin pois moitteetta, ihotuntuma on ihana ja pienellä nokareella pääsee pitkälle. Tuoksu on mieto ja miellyttävä. Hieron balmia kuivalle iholle, kunnes meikki on sulanut pois. Pyyhin kostealla liinalla, ja sitten puhdistan ihon vielä saippualla. Puhdasta tulee! Ja jes alumiini, eli pitkälle kierrätettävissä oleva metalli.


+ Bonus! Uudet silmälasit! Marraskuussa totesin, että nyt on vaihdon paikka. Optikolla selvisi, että totisesti: minulla oli väärät vahvuudet. Joten ei muuta kuin uudet tilalle. Menin liikkeeseen ajatuksella "ei sitten ainakaan pilotteja." Ja kuinkas sitten kävikään. Nämä Ivana Helsinki -merkkiset pilotit ovat hiukan eri tyyppiset kuin perinteisemmät. Ne ovat isot mutta kevyet. Jotenkin ne sulautuvat naamaan eri tavalla, ja silmät näkyvät alta selkeämmin. Tykkään!Mites, onko joukossa jotain tuttua? Mitäs tykkäät prilleistä? Mitä kuuluu? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!