sunnuntai 1. syyskuuta 2019

DIY: Maailman helpoin kasvovesi (zero waste, luonnollinen)

Niin! Ettäs tiedätte! Kun aloin kiinnostua zero waste -ajattelusta ja low impact -elämäntavasta, alkoivat kosmetiikkatottumuksetkin mennä uusiksi. Olen ruvennut kyseenalaistamaan kymmenien purkkien ja purnukoiden tarpeellisuuden. Alkaako ihoni voida huonommin, jos en läträä sille kymmentä eri tuotetta aamuin illoin? Toki minä olen etuoikeutettu siinä mielessä, ettei ihoni ole atooppinen tai muuten vaan superkuiva, minulla ei ole aknea tai muita sen suurempia iho-ongelmia. Minulla on sekaiho, johon tulee epäpuhtauksia ja joka joskus kuivuu, mutta siinäpä se. Joten, pärjäisinkö vähän vähemmällä? Vastaus on ollut kyllä. Todellakin pärjään. Tämä anti 10 step on ehkä ihan oman postauksensa aihe, mutta en suoraan sanoen jaksa kirjoittaa aiheesta joten menköön tässä kyljessä.


Yksi kokeilu on ollut itsetehty kasvovesi. Olin suoraan sanoen melko penseä, koska olin tottunut kaupasta ostettuihin kasvovesiin, ja niissä luonnonkosmetiikan kasvovesissäkin saattoi olla ainesosia todella monia. Mutta nyt olen saanut todeta, että turhaanpa nihkeilin, sillä tämä kasvovesi on just hyvä ja just toimiva. Ja näin helposti se syntyy:

1 osa raakaa omenasiiderietikkaa (käytän luomua, pästoroimatonta ja suodattamatonta etikkaa, jossa on mukana "äiti." Esim. Foodin, Beutelsbacher, ja Bragg's -merkeillä on tätä sorttia!)
2 osaa vettä
Lisäksi halutessa: 2-3 tippaa eteeristä öljyä (teepuu, laventeli, petitgrain... Mitä ihosi tarvitseekaan!)

Sekoita aineet pullossa. Siinä se. Kasvovesi säilyy huoneenlämmössä, mutta ei ikuisesti. Oma pulloni on suht pieni, ja holvailen kasvovettä myös rintakehälle ja selkään, ilman tunnontuskia. Ravistan pulloa ennen suihkuttamista iholle, sillä etikan "äiti" sakkaantuu pullo pohjalle. Käytän kasvovettä aina kasvojen pesemisen jälkeen. Itse tykkään suihkuttaa kasvoveden iholle, niin ei tarvitse käyttää vanulappuja. Myös käsien kautta levittäminen toimii mainiosti.


Pro tip: älä käytä piparmintun eteeristä öljyä suihkepullossa. Toistan: älä käytä piparmintun eteeristä öljyä suihkepullossa. Älä! Viilentävä efekti on vähän turhan täpäkkä, ja suihkun osuessa silmään tunne on aika hävelä. Minttuhan tekee iholle ihan hyvää, mutta ehkäpä lirautin testierään muutaman tipan liikaa.

Omenasiiderietikka on antibakteerista ja antiseptistä, se sisältää runsaasti erilaisia entsyymejä, ja tasapainottaa ihon pH-arvoa. Netistä löytyy runsaasti kokemuksia, joissa akneiho on saanut helpotusta omenasiiderietikasta. Hieman anekdoottista todistusaineistoa nyt tällä kertaa, heh.

Ihoni on pysynyt kirkkaana, puhtaana ja pehmeänä. Luulenpa, että paluuta kaupan kasvovesiin ei enää ole. Minua kiinnostaa kokeilla myös erilaisia itsetehtyjä uutoksia, esimerkiksi kamomillasta tai laventelista. Ruusuvettä tosin saatan hankkia jatkossakin, sillä se on kerrassaan parasta.

Miltäs kuulostaa? Taatusti cruelty free, zero waste, lisäaineeton, ekologinen, HALPA, toimiva.

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Otan idean testiin

    VastaaPoista
  2. Erittäin mielenkiintoinen! Voisin hyvin itsekin kokeilla, kunhan saan vanhoja ensin pois :) Mistä tuo ihana suihkepullo muuten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat alta pois! :D Tätä kannattaa vähän oman ihon tarpeiden mukaan sekoitella, esim. herkälle iholle vähemmän etikkaa. ;)
      Suihkepullo on uusiokäytössä, eli siinä oli aiemmin Beauty Gardenin miselliöljyä.

      Poista
  3. Kasvoveden laittaminen vanulapulla on kyllä melkoista haaskausta, en ole tehnyt enää sitä itse vuosikausiin. Kauhulla oon katsonut jenkkien skincare routine videoita, missä moni aloittaa puhdistuksen meikinpuhdistusliinoilla säännöllisesti.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, EI VOI KÄSITTÄÄ! Ne puhdistusliinat aiheuttaa mussa ahdistusta. :D

      Poista
  4. Hyviä ideoita täällä! Liityin seuraajiin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!