maanantai 6. marraskuuta 2017

Te kysyitte - minä vastasin (Osa 2)

Tänään jatketaan teidän kysymyksiinne vastailemista! Osan yksi löydät täältä: KLIK.


Jos olisit jokin lautapeli, niin mikä olisit?
Trivial Pursuit, hands down. Rakastan triviaalia. Elän sille. Ja olenhan minä juuri sellainen: täynnä pientä joutavaa nippelitietoa ja satunnaisia raivonpuuskia, mutta myös lystiä koko perheelle.

Millainen olisi "vähiten sinua" oleva meikki, eli missä kokonaisuudessa olisit epämukavuusalueellasi? Saa vastata myös muusta luukista ja vaikka toteuttaakin.
Ai että, tämä loistava idea menee ehdottomasti toteutukseen! Kiitos siitä! Vahvat varjostukset ja paksu meikkivoide tuntuvat jo ajatuksena tukalilta. Lisäksi meikki, jossa kulmakarvoja ei ole laitettu ollenkaan tuntuu oudolta. Rajut kontrastit eivät ole minua sitten yhtään. Tekoripsetkin inhottavat. Ja valitettavasti todella värikkäät luomivärit, en ole vieläkään oppinut niitä käyttämään saatikka tunne oloani hyväksi niissä.


Mitä kahvia juot?
Sitä mitä saa paljon. :D Pidän tummista paahdoista ja espressopohjaisista kahvijuomista, kuten cappuccino tai caffe latte. Arkisin juon ihan tavan suodatin- tai perkolaattorikaffetta. Viikonloppuisin saatan laittaa mutteripannun liedelle, cafe au lait onkin viikonloppuaamujen ehdoton herkku. (Tiedän, että mokkakahvi ei ole aito pohja cafe au lait'ille. Mutta ihan sama.) Uusin tulokas on Bodumin Pebo-keitin. Parhaat suodatinkaffet ovat Nordqvistin Reko ja Wanyama. Suosin mielelläni reilua kauppaa.

Mikä on sinun lempi-instrumenttisi (siis soitin)ja miksi?
Tämä on paha! Jos unohdetaan laulu (koska se on suosikkini aina ja ikuisesti!), niin menee hankalaksi. Kaikenlaiset etnosoittimet uppoavat, kuten kantele, jouhikko, erilaiset huilut, avainviulu, kelttiharppu jne. Niissä on kaikissa lämpöä ja mystiikkaa, ja toki todella kaunis sointi oikein käytettynä. Myös vanhat soittimet kuten kampiliira lämmittävät suuresti. Mutta ihan tavallisista soittimista kun puhutaan, tykkään sellosta, fagotista ja syntetisaattoreista. Synalla voi tehdä mitä vaan, sello on ihanan melankolinen, fagotti taas lämmin ja mieltä ylentävä. Ja pianosta tykkään, tietty. Se taipuu vähän kaikkeen. En voi mitenkään vastata vain yhtä soitinta, koska se tuntuu julmalta. Pidän kaikista soittimista! Jopa nokkahuilusta!


Mistä blogin nimi on tullut ja mistä kipinä bloggaamiseen on alun perin lähtenyt?
Nimen keksin aika hätäisesti, enkä oikeastaan muista, mistä se tuli. Ehkä se kuvastaa (tai ainakin kuvasti) tapaani olla ja elää: tulen, menen ja härvään melkoisella tahdilla. Tai ehkä se kuvaa pääni sisäisiä liikkeitä. Harmi, etten osaa antaa hyvää vastausta. Nimi itseasiassa on alkanut harmittaa minua, mutten ole keksinyt mitään parempaakaan, joten olkoon nyt tuo. Kipinä bloggaamiseen lähti yksinkertaisesti halusta kirjoittaa ja ottaa kuvia. Olen aina nauttinut tekstin tuottamisesta, ja koen olevani siinä ihan pätevä. Halusin vaan päästä jakamaan aatoksiani. Sittemmin mukaan tuli kosmetiikka, mutta alkuun tämä oli vahvasti jotain päiväkirjamaisen pohdinnan tyyppistä tekemistä.

Oletko ollut aina uskossa? Miten usko näkyy sun jokapäiväisessä elämässä?
Olen ollut. Kasvoin uskovassa perheessä ja usko on aina ollut osa elämääni. Toki joskus enemmän ja joskus vähemmän. Kahdeksanvuotiaana tein henkilökohtaisemman ratkaisun seurata Jeesusta. Kun mietin, miten usko näkyy arjessani, en osaa vastata mitään järin konkreettista. Usko on ehkäpä tietynlaista tietoutta. Puhelen Jumalalle (voi käyttää termiä rukoileminenkin...) ja toki usko näkyy monessa "elämäntapavalinnassa." Eniten toivon, että usko näkyy siinä miten kohtaan ihmisiä. Minulle rakastaminen ja hyväksyminen on tärkein missio koko elämässäni. Ilman Jumalaa en kykenisi rakastamaan samalla tavalla kuin nyt. En väitä olevani mikään rakkauden suurlähettiläs, mutta usko antaa perspektiiviä ja koen saavani kaiken tarvittavan armollisuuden ja rakkauden Jumalalta. Jokainen vastaantulija on rakastettu, haluaisin olla kertomassa sitä viestiä. Ihan randomit vastaantulijat tykkäävät tulla juttelemaan kanssani: kuulen melkein päivittäin elämäntarinoita, aika kipeitäkin. On mahtavaa päästä edes hetkeksi toisen rinnalle ja vaan olla läsnä. Uskon, että se on yksi tapa miten uskoni näkyy arjessa.


Mikä saa sut raivostumaan?
Aivan liian moni asia. Epäoikeudenmukaisuus, misogynia, Trump, sivistymättömyys, välinpitämättömyys, pikkuveljen tahallinen tyyli ärsyttää...

Mikä saa sut ilostumaan?
Onneksi moni asia saa myös ilostumaan! Ilostun itseasiassa aika helposti. Ihan vaan se, että joku hymyilee voi pelastaa päivän. Hyvä musiikki, jokin kaunis asia, ystävien tapaaminen, kissat.Mitä katsot telkkarista?
Aivan liikaa huonoa tosi tv:tä. Mutta muuten tykkään aika monenlaisesta. Minulla ei ole telkkaria, mutta kotona katson paljon hyviä dokkareita, brittisarjoja, sitcomeja ja leffoja. Vähän mitä sattuu. Tällä hetkellä parhaat sitcomit ovat The Big Bang theory, Modern Family ja Black-ish. Game of Thrones on aina in! Pidän Ylen ohjelmatarjonnasta. Tällä hetkellä lemppareita ovat Noin viikon uutiset ja Pitääkö olla huolissaan. Olen todella ihastunut Miika Nousiaiseen. Siis todella. 

Onko sulle sattunut joskus jotain yliluonnollista?
On. Mutta ne ovat asioita, joista en kovin mielelläni puhu, koska ne ovat todella henkilökohtaisia juttuja. Mutta yleistasolla, olen esimerkiksi nähnyt enkeleitä. Tällaisen karismaattisen kristityn elämä on täynnä kaikenlaista yliluonnollista, ja monesta jutusta on tullut melkeinpä arkista. Eikö ollutkin sopivan kiertelevä vastaus?

Minkä biisin laulaisit karaokessa, jos mentäisiin sinne än yy tee nyt?
Helppo! Journeyn "Don't stop believing"! Siitä on tullut bravuurini. Myös Sinead O'Connorin "Nothing compares 2 U" on kivaa laulettavaa. Tai Queenin "Who wants to live forever." Karaokessa haluan yleensä laulaa jotain isoa.


Jos voisit muuttaa historiassa jonkun tapahtuman, mikä se olisi ja miten uskoisit sen vaikuttavan tänä päivänä?
No kääk, mikä kysymys! Ihan mahtavaa! Tätä jouduin pohtimaan pitkään. Ensin ajattelin, että muuttaisin tietenkin koko 1930-40-lukujen Saksa-keissin. Mutta jotenkin uskon, että vaikka Hitleriä ei olisi ollut, olisi joku toinen keksinyt ihan samat temput. Historiassa on paljon sellaista, mitä haluaisin muuttaa. Amerikan alkuperäiskansojen tuhoaminen, orjuus, kolonialismi, ilmaston tuhoaminen... En tiedä, millainen maailma olisi, jos näitä ei olisi koskaan tapahtunut. Tekisikö ihminen silti samat mokat ennemmin tai myöhemmin? Tämä herättää minussa ristiriitaisia ajatuksia, sillä periaatteessa uskon, että ihmisessä on hyvyyttä. Samalla tiedän, että ihminen on aika paha. Jos intiaaneja ei olisi tapettu 300 vuotta sitten, tapettaisiinko heitä vasta nyt? Ahneus valtaa ihmisen ennemmin tai myöhemmin. Hitler nukkuu koiranuntaan meissä jokaisessa. Tämä on ehkä vähän fatalistinen ja kyyninen ajatus. Enpä osaa siksi vastata idealistisesti. Hemmetti.

Mikä on sun suosikkipaikka (ihan missä vaan tai vaikka kotona) ja miksi? :)
Minulla on useampi suosikkipaikka, tiedän että on vähän tylsää etten kykene nimeämään vain yhtä. Tai no, ehdoton suosikkini on kotini, tai siis vanhempieni koti, Raumalla. Rauman saaristo, Rikhardinkadun kirjasto, Kansalliskirjasto, Kansallismuseo, Suomenlinna, Kumpula... Rakastan Helsinkiä suuresti. Myös oma asunto on suosikkipaikka, koska onhan se ihanaa kun on oma paikka. Dublin, Visby ja Tukholma ovat kaikki sellaisia paikkoja, joissa näen itseni asumassa.


Kiitos vielä kaikista kysymyksistä! On kivaa, että teitä kiinnosti kaikenlainen random. Tykkään itse lukea tällaisia juttuja ihan simona, joten tekeminenkin oli hauskaa. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä vastaus tuohon mun historiakysymykseen :D Arvelinkin, ettei siihen olisi ihan helppo vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollut, ei! :D Mutta kiva kuulla, että vastaus tyydytti. Ja kysymys oli siis ihan loistava!

   Poista
 2. Ihana postaus! Ja tosiaankin..mä olen sillä kannalla, että mennyttä ei kannata muuttaa. Mun mielestä sinne on hyvä kurkistella ja miettiä, mitä on tullut tehtyä. Siis toivoen, että olisimme osanneet ottaa opiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mietin usein, että jos saisin tilaisuuden muuttaa edes omaa menneisyyttäni, en varmasti tekisi sitä. Olen paljon viisaampi kun repussa on jo tapahtuneet asiat. Ja nimenomaan, toivottavasti osaisimme ottaa opiksi!

   Poista
 3. Ah, niin oli kiva lukea nämä ja ihanat vastaukset! Mä niin odotan, että päästäis taas tapaamaan jossain vaiheessa, koska sun kanssa keskusteleminen on aivan ihanaa! Oot vaan niin <3 Muisk!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!