maanantai 16. toukokuuta 2016

Monsuunin jälkeen

Rankan sateen jälkeen maa on kostea ja vehreä. Kaikkialla tuoksuu raikkaalta ja uudistuneelta. Maa huokuu tuoksua, jota on vaikea kuvailla. Aurinko paistaa kuulaana puiden oksien läpi, linnut laulavat ja koko maailma tuntuu heränneen. Kädessä höyryää chai-muki, jonka mausteinen tuoksu sekoittuu kasvien ja mullan tuoksuihin. Puutarha on täynnä ihmeitä ja tutkittavaa. Suurkaupungin humu on kaukana ja pölyinen tie vain muisto. Nyt kaikki on uutta ja kaunista.


Tältä maailma näyttää monsuunisateen jälkeen, ainakin minun kuvitelmissani. Samankaltaista maalailua on varmasti mielessään harrastanut Jean-Claude Ellena (nenä usean Hermes-tuoksun takana, mm. Un Jardin -sarja) luodessaan Un Jardin Aprés La Mousson -tuoksua Hermes'ille. Tuoksu on saanut innoituksensa puutarhasta Keralassa, joka herää eloon rankan monsuunisateen jäljiltä. Mausteinen, raikas ja kukkainen tuoksu on suoraviivainen, vaan ei tylsä. Se on mielenkiintoinen ja erikoinen, eikä tuoksutarjottimellani ole mitään vastaavaa.


Niiin kaunis pakkaus! Norsu! En kestä.
Tuoksu aukeaa mausteisena ja kukkaisen vetisenä. Sen alkutuoksussa on kukkaisia nuotteja. Sydäntuoksu on lumoavan mausteinen: kardemummaa, korianteria, inkivääriä, pippuria ja inkiväärinkukkaa. Pohjalla odottavat vetiver ja kasvisnuotit. Omalla ihollani esiin tulevat kardemumma ja vetiver. Tuoksu on samalla lämmin ja raikas. Sen kesto on mainio, joskin odotettavasti ei mieletön. Hajuvesi on sopivan sukupuoleton, mikä lisää sen mielenkiintoisuutta.Kerala on paratiisi maan päällä, jonne uskon vielä palaavani. Tämä tuoksu viekin ajatukset juuri sinne, missä luonto on mitä upeinta ja ihmiset mitä lämpimimpiä. Sitä parhaimmat tuoksut tekevät; ne vievät mielikuvamatkalla ja nostavat arjen yläpuolelle. Un Jardin Apres La Mousson tekee juuri sen. 

4 kommenttia:

 1. Teit sitten vihdoin valintasi. ;) Mulle tää on Jardins sarjan miehekkäin tuoksu yhdessä Mèditerranèen kanssa, vaikka onkin for sharing. Ehkä se on toi mausteisuus joka sen tekee ja itse olen sellainen kukkaislapsi, joka pitää keveistä ja tyttömäisistä tuoksuista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinta ei lopulta ollutkaan niin hankala, tämä vaan puhuttelee..:)

   Joo, onhan tässä vähän maskuliininen vivahde, mutta mä olenkin vähän poikatyttö.:D

   Poista
 2. Mä muuten tuoksutin tätä Sokoksella ja tämä oli ihana ^_^

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!