tiistai 12. huhtikuuta 2016

Lapsuuden kesien tuoksu

Tuoksutunteilija täällä taas. Muistan lapsuudesta mummulan pihalla kukkineet syreenit. Joka vuosi fiilisteltiin tuoksua mummun kanssa, kerättiin oksia maljakoihin ja istuttiin pensaiden juurella kuunnellen lintujen laulua. Syreenien huumaava tuoksu liittyy mielessäni aina kesään ja onneen.


 Yves Rocherin Lilas Mauve -hajuvesi osuu ja uppoaa, sillä se on puhdaslinjainen syreenituoksu. Simppeli, raikas ja kukkainen. Se vie mielen lapsuuden kesiin, iltojen sinisiin hetkiin ja mustarastaiden lauluun. Tuoksu ei ole monimutkainen tai erikoinen, mutta ihanan pehmeä ja viaton. Väitän, että turvallinen valinta, sillä Lilas Mauve on mieto eikä sen sillage tyrmää hyvällä tahdollakaan. Kesto ei ole kummoinen, mutta isosta pullosta suihkii lisää tarvittaessa. Pullokin on kaunis ja yksinkertainen. Ja hinta oli halvennuksen jälkeen mitätön.


Yvesin Un Matin au Jardin -linja on ihana. Sarjassa on sitruunankukkaa, ruusua, kieloa, kirsikankukkaa ja tulossa on kuulemma verbenaa (nammm!) Mieleni tekisi ostaa nämä kaikki, sillä romanttiset ja hellät kukkaistuoksut sopivat kevääseen ja kesään. Lisäksi kuvittelisin, että näitä tuoksuja on mukava kerrostaa, koska ne ovat single note -mehuja.


Tämä tuoksu sopii nostalgikolle ja lempeilijälle. Mikä tuoksu vie sinut kesään?

8 kommenttia:

 1. Näistä olen tykännyt sitruunasta ja kielosta. :) Ihania kuvia. <3

  VastaaPoista
 2. Mä rakastan syreenin tuoksua! <3

  VastaaPoista
 3. Mää haluaisin tämän sarjan tuoksuja lisää kirsikan kukan rinnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ajattelin hankkia sen Verbenan.. Ja oikeastaan näiden tuoksujen kerrostaminen keskenään kiinnostelisi myös.:)

   Poista
 4. Minulla on näitä muutama mutta itseäni kypsyttää niiden olematon kesto, koko ajan pitäisi olla lisäämässä. Kielo on vessatuoksuna, muita olen suihkinut silloin tällöin muistaessani. Kauniita tuoksuja, ei siinä mitään, mutta kesto on tosiaan harmillisen onneton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, omalla ihollani tämä kestää yllättävän kauan, viitisen tuntia. Mutta joo, eivät nämä mitään superkestäviä ole, sopivat siis kotipäiviin ja niihin tilanteisiin kun ei saa tuoksua voimakkaasti. :)

   Poista

Kiva kun kävit!