tiistai 19. toukokuuta 2015

Puhu minulle rakkaudesta!

Hyi miten romanttinen otsikko. (Olen oikeasti täysin tunneköyhä ja kylmä ihminen.)

Romantiikka kuitenkin sai minut valtaansa, kun nappasin ostoskoriini John Gallianon, tuon vanhan antisemiitin, tuoksun Parlez-Moi d'Amour Eau fraiche. Alkuperäinen Parlez-Moi d'Amour ei koskaan iskenyt minuun, se on jotenkin liian pinkin kukkainen. Se ei myöskään sovi iholleni, sillä siinä on jokin pistävä elementti. No mutta, tämä eau fraiche sen sijaan, ensinuuhkaisusta lähtien puhdasta ihastusta!


Se asettuu iholleni ihanasti, se on raikas ja sopivan kukkainen, ja pohjalla vaanivat sypressi ja myski tekevät ilmavasta tuoksusta hieman lämpimämmän. Päällimmäinen tunne tuoksussa on kuitenkin raikkaus ja kukkaisuus, mutta ehdottomasti vihreällä vivahteella. Tämä ei ole todellakaan vaikea tuoksu, ja sopii kevään ja alkukesän karkeloihin täydellisesti. Tuoksun paritan liehuvien kankaiden kanssa, kun hiuksissa on lettejä ja huulilla heleää punaa. Tummien sävyjen tuoksut sopivat toisiin hetkiin, tällaiset somat taas toisenlaisiin. Esimerkiksi tulevan kesän morsiamia suositan kokeilemaan tämän sarjan tuoksuja!


Tuoksunuotit ovat seuraavat (jälleen kerran kiitsa Fragrantica!)

Top notes: sitruuna, inkiväärinkukka
Middle notes: jasmiini, ruusu, valkoinen viinimarja
Base notes: sypressi, myski
Kaikki niin raikasta ja söpöä, mutta samalla naisellista. Tämä on nuori, mutta ei teini. Myös pullo on soma kuin mikä, kirjekuori! Sopii nostalgiaromantikoille. Tuoksun kesto iholla on yllättävän hyvä, mielestäni ainakin neljä-viisi tuntia. Niin juu, tällä kertaa hintakaan ei huimannut päätä. Tuoksun ovh pyörii kai siellä neljänkympin lähistöllä, mutta löysin tämän eräästä raumalaisesta supermarketista alle viidellätoista eurolla. Käsittämätöntä ja ennen kaikkea randomia.

Tähän tuoksuun sopii erinomaisesti vaikka mikä kesäinen herkistelybiisi, vaikkapa Pekka Strengin "Katsele yössä" jonka tahtiin olen usein pyöräillyt kesäöisin kotiin.

"Yö utuinen laskeutuu kaupungin ylle
ja kietoo siniseen viittaan
punatukkaisen haltiattaren
ja ketun hänen kupeellaan
ja viimeistä kierrostaan
kolistelevan raitiovaunun himmein lyhdyin."


Okei okei, olenhan minä parantumaton romantikko. 

Onko sinulla ihanaa kevättuoksua? 


2 kommenttia:

  1. Mä en ole ikinä haistanut tätä, ainoastaan sitä pinkkiä versiota. :) Tää kyllä kuulostaa paremmalta, se alkuperäinen oli mulle kansa aika girly. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämäkin tyttömäinen, mutta freesimmällä tavalla. Ei liian pinkki ja makea, vaan just sopivan pirskahteleva. :)

      Poista

Kiva kun kävit!