keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mysli, müsli, muesli

Tein mysliä. Ihan ite! Eikä ollut edes vaikeaa. Myönnän, tunnen lievää ylpeyttä, sillä viimeistään nyt olen osa sukupolvien ketjua (ukkini tekee myslinsä itse) ja ehta kodinhengetär.

Opin paljon tällä matkalla itseeni ja myslinvalmistuksen maailmaan:

1) Se ei olekaan ihan halpaa, jos kunnianhimon sokaisemana menee Punnitse&Säästään ja ostaa KAIKKEA SIISTIÄ ja RIITTÄVÄSTI.
2) Hunajaa ei kannata laittaa liikaa.
3) Seuraavaksi skippaan papaijan.
4) Tämä mysli on täyttävää. Röyh.
5) Pekaanipähkinä on herkkua.


Kuva on ruma, but I'm awesome.

Täällä neiti Tuleva Vaimosi, keskiaikaisen skandinaavisen joulumusiikin säestämänä, laittaa iloiseksi lopuksi perään sen reseptin:

Makoisa mysli

5 dl kaurahiutaleita
1 dl murskattuja pekaanipähkinöitä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavarouhetta
2 dl muita pähkinöitä ja siemeniä (käytin itse hassel-, cashew-, ja saksanpähkinää, sekä auringonkukansiemeniä)
1 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
n. 1 dl kuivattua kookosta
Sikana kanelia
Jos tykkää: n. 1 dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita, ananasta, papaijaa jne)

- Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät keskenään.
- Kuumenna öljy ja hunaja, älä kuitenkaan kiehuvaksi asti.
- Lisää öljy-hunajaseokseen kaurahiutaleet ja pähkinät, sekoita keskenään.
- Tavara pellille, ripottele kanelia joukkoon, paista 175 asteessa, n. 15 minuuttia. Kääntele usein, ettei pala.
- Kun kaura-pähkinäseoksen pinta on kauniisti paahtunut, ota pois uunista.
- Anna jäähtyä, ja lisää joukkoon hedelmät ja muut tykötarpeet.
- Et voila, sinulla on mukava määrä makoisaa mysliä. Pistä nättiin purkkiin ja kestä lähipiirisi kateellinen ihailu.


PS. Tervetuloa aamiaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!