keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Piä kuppis! eli KeepCupin ihanuus

Minä pidän kahvista. Pidän myös teestä. Tykkään juoda molempia, sekä kotona että liikekannalla ollessani. Tolkuton pahvimukien käyttäminen kuitenkin ahdistaa. Termosmukit ovat joko avuttomia tai rumia. Mikä neuvoksi?

KeepCup saapui pelastamaan rumien ja epäkäytännöllisten mukien suosta. Se on näppärä kuin mikä: juoma pysyy lämpimänä riittävän pitkään; se on kevyt kantaa; se on kivan näköinen; sen voi pestä astianpesukoneessa.

Kuvassa fiittaa Clipperin nokkos-sitruunatee. Maukas tapa nauttia lisärautaa.
Ystävyytemme aikana KeepCupista on tullut minulle lähes korvaamaton.

Värivalikoima on muuten aivan älytön. Itse en onneksi joutunut vaikean valinnan eteen, vaan neiti kämppis teki sen puolestani. Bless her soul. KeepCupeja saa viidessä eri koossa. Firman nettisivuilla voi jopa kustomoida ihan omanlaisensa kupin. Hintakin on varsin kohtuullinen.

Niin ja mainitsinko, että KeepCup on aikast ekologinen? Polypropyleeni on kierrätykseen sopiva materiaali, ja mieti nyt miten paljon pahvimukeja jää käyttämättä.

Kuva keepcup.com

Kannattaa vierailla firman nettisivuilla. Suomessa (siis Helsingissä:D) tuotetta myy ainakin Kaffecentralen.

Pieni vinkki loppuun: ei kannata jättää sitä kahvinjämää hautumaan mukiin. Tulee aika turski haju meinaan.

6 kommenttia:

 1. Vastustan tavallaan perkule!

  Taas viilataan linssiin ja ratsastetaan "ekologisuudella". Ohan tää ihan hyvä juttu ei siinä, mut on pakko vastustaa vähän tätä ideaa, koska ei tää nyt ihan niin hyvä juttu ole, mitä tosta hypetetään.

  Ohan noita kippoja ja kuppeja jo 100 ennen tätäkin tehty, mitkä pitää lämpimänä/kylmänä juoman. Todellinen ekologinen vaihtoehto olis käyttää niitä valmiiksi tehtyjä tuotteita eikä ostaa lisää.

  Jossain näitä mainostettiin, että pahvimukin korvaaja. Öööö... Jooo tarvis varmaan KAIKILLA olla tämmönen ja vaihtoehto olis edelleen ekologisempi kuin pahvinen? Epäilen vahvasti. Pitää ottaa huomioon myös, että tota tarvitsee kantaa aina mukana. Pahvimuki on jo siellä, mistä ostat kahvin ja jää lähimpään roskikseen/kierrätyspisteeseen tms. missä olet lopettanut juontisi. Jeh ja pahvimukin usaltaa vanhuksetkin laittaa takkatuleen ja tietää, että sen voi polttaa. Muovituotteissa ja vastaavissa on aina se epävarmuus onko maatuvaa, voiko polttaa jne.

  Joo jossain koulussa töissä tms toi on iha hyvä jos ei jo ton sorttista mukia ole. Mut tavalinen kahvikuppi ajaa noissakin tiloissa ihan hyvin hommansa. -->koska kansi ja se, että pitää lämpimänä juoman on ton ehkä nimellisin arvo, mut on niitä nyt jumalauti maailma pullollaan jo valmiiksi, et tarttis alkaa valmistaa ekologista samaa vaihtoehtoa ku vanhatkin on käyttämättä. No joo maailma ei pyöri niin, että vanha tavara otetaan käyttöön.

  Keepcup on vaan törkee hyvin markkinoitu ja myyty ihmiselle"fiiliksellä" et oot ekologinen ku ostat tämsen mukin. Ei silla ei tää ole läheskään ainut tuote ja kyllähä tääkin kehitystä on parempaan suuntaan öljytuotteista varmaan, mut silti. Kyllä mäkin nimetön runoilija voisin tommosen periaatteessa hankkia ja ihan kätsyn olonen juttu, mutta todella ärsyttävästi mainostettu toi on! Ei sinänsä voi verrata pahvimukiin, jota tossa kuvassakin tehdään! (Komeesti on pahvimukit saatu näyttämään pahoilta, vastenmielisiltä, kamalilta, saasteisilta jne.)

  Olis mulla tähän enempikin itkettävää aiheesta, mut menee sen verta pitkäksi söpertelyksi, et jätetään sikseen . Ideana oli nyt vaa tuoda esille myös toisenlaisia ajatuksia.

  VastaaPoista
 2. "Jeh ja pahvimukin usaltaa vanhuksetkin laittaa takkatuleen ja tietää, että sen voi polttaa. Muovituotteissa ja vastaavissa on aina se epävarmuus onko maatuvaa, voiko polttaa jne." Tästä mä olen ylpee!! Please some one think about the elders!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ovat sentään isänmaata puolustaneet ja hiihtäneet kouluun kesät talvet. Pitääkin ajatella.

   Poista
 3. Hei Anonyymi!

  Kiitos vastalauseesta! Ne on kivoja, oikeesti. Olen kanssasi samaa mieltä joistain jutuista, sikses! Esimerkiksi tuosta fiilismarkkinoinnista. Onhan tämä todella paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin ABC-termosmuki. Ja minun mielestäni se, että tuotteessa on kiva fiilis ja se on esteettinen ei ole mitään pahaa. Toki silloin, kun fiktiota myydään kauniina faktana, on asia eri. Mutta kärjistäen, mielestäni tuotetta kuuluukin myydä myös esteettisenä, eikä vain neuvostoliittolaisella "tavara, tässä, harmaa, ainut, osta" -mentaliteetilla. Ehkä tämä estetiikkafiilistely on tällaisten tissiposkisten minihipsterien hömpötyksiä. Niinkin saa ajatella.

  Mä juon tosi paljon kahvia liikkeellä ollessani. Ihan rehellisesti sanottuna sitä kaadettua metsää on mun nimissä muutenkin niin paljon, että jos sitä jollakin tavalla voi minimoida, teen sen kernaasti. Näin ollen mukana on aina termosmuki tai keepcup tai mikä ikinäkään. Posliinimuki on liikeessä epäkäytännöllinen, se lienee itsestäänselvää.

  En toivottavasti itse väittänyt, että tämä on ainoa laatuaan ja ensimmäinen "kesto-take away -muki" koko maailmassa. Jos tällaisen kuvan tekstistäni saa, voi minun kirjailijanlahjoissani ehkä vikaa. Mene tiedä. Ja varmasti hyviä vaihtoehtoja on muitakin. En ole kokeillut kaikkia, enkä nyt koe tarvettakaan. Yhden termosmukin avuttomaksi todenneena tämä on hyvä tuote.

  Ekologisuus on sinänsä hauska sana, ja myönnän sitä ehkä vähän kevytkenkäisesti viljelleeni. Kyllä, tämä on muovia. Hyi. Olen kuitenkin vankasti sitä mieltä, että mikä tahansa mukana pidettävä, uudelleen käytettävä muki on parempi kuin yleensä sekajätteeseen menevä pahvimuki. Koska fakta on, että jengi heittää ne pahvimukit ensimmäiseen lähelläolevaan roskakoriin, ja tuon roskakorin sisältö menee Ämmässuolle haisemaan. Ei se siellä maadu. Tokihan minun keepcupinikin menee jonain päivänä kaatikselle. Mutta tällöin se on korvannut aivan älyttömän määrän pahvimukeja. Jotenkin minun logiikkani sanoo, että jees, sehän on hyvä. Voin olla väärässäkin. Tietty tuotteen tuotannon ekologisuuskin painaa jotain, mutta menkööt.

  Olen samaa mieltä, että uutta tavaraa on ihan turha tähän maailmaan tuoda. Joskus tuota teesiä on vaan hankala toteuttaa, eli en käy ekovapahtajaksi.

  Kiitos, että toit esille toisenlaisia ajatuksia. Se on luvallista, jopa suotavaa. Tervetuloa uudestaankin itkemään.

  VastaaPoista
 4. Shiit. Kirjotin jonkun turhaviestin tos äsken, mut katos bittiavaruuteen. No kirjotetaan jotain muuta:

  Todellisuushan on tosiaan se, että jos olet ostamassa jotain tuotetta ni ainut asia, joka vaikuttaa ostopäätökseen on se mitä se ostos saa sut tuntemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin. Siitä ei ole vapaa kukaan.

   Tunneostelu olisi ihan toinen aihe, ja siitäkin riittäisi asiaa, mutta antaa olla.

   Poista

Kiva kun kävit!