keskiviikko 30. elokuuta 2017

Kadonneet tuoksut

Jonna haastoi minut muistelemaan kauan kadoksissa olleita tuoksuja. Ajattelin ensin, ettei minulle ole käynyt niin huonoa munkkia, että lemppareita olisi kadonnut markkinoilta, mutta yllättäen muistin kaiveleminen tuotti tulosta. Ja heti perään murhetta. Voi kun näitä saisi vielä nuuhkia!

Impulse - Spice girls

Kuva: Pinterest

Jos ollaan kirjaimellisia, tämä oli kyllä deodorantti. Mutta ihan sama. Olin niin onnellinen, kun vanhemmat ostivat tämän minulle. Olin ehkä kahdeksan. Rakastin tätä tuoksua, ja suihkin sitä melkoisella vimmalla kainaloihini. Tähän liittyy kyllä negatiivinenkin muisto: muutamat tytöt jaksoivat aina pilkata minua mistä tahansa syystä, ja tämä oli yksi. Muistan, kuinka mieleni oli musta, sillä olin alkuun ollut niin onnellinen omasta dödöstä. Mutta oli miten oli, tätä ostaisin heti jos saisin käsiini. Tai jotain tältä tuoksuvaa.

Itseasiassa, tämä taisi olla aika kypsä tuoksu. Hauskaa, miten 20 vuotta sitten esiteineille ei tehty pelkästään hedelmäisiä sokerilitkuja. Nenä spaissarituoksun takana oli Ann Gotlieb.

Yves Rocher - Ming Shui

Kuva: Minicollectibles.com

Sain pienen töpöttelypullon Ming Shuita sekä sarjan vartalovoiteen ehkä joltain tutulta? En enää muista tarkalleen. Olin aika nuori, alle kymmenenvuotias. Mieleeni on jäänyt ihanan raikas ja pehmeä tuoksu. Ming Shu oli 90-luvulla ah-niin-trendikäs vesituoksu, ja pullo oli mahtavan orientti. En usko, että se sopisi minulle nyt, mutta olisi hauska nuuhkaista.

Kenzo - Summer

Kuva: parfumo.net

Ah, tämä tuoksu oli upea. Ostin sen vähän alle parikymppisenä. Tykkäsin nuorempana Kenzon tuoksuista, ja tämä oli ehdoton suosikkini. Pehmeä, puuterinen, täyteläinen, maitoinen, lämmin. Muistan, että monet kehuivat tuoksua. Se oli ihanan aurinkoinen ja nuorekas, olematta teini. Täydellinen tuoksu tuon ikäiselle. Pullokin oli upea. Summer by Kenzon kanssa kävi hassusti: joko tuoksu vaan meni pilalle ennätysajassa, tai sitten ihoni kemiat muuttuivat, sillä se ei enää jossain vaiheessa tuoksunut kovin hyvältä ihollani.

The Body Shop - Oceanus

Kuva: fragrantica.com

Toinen vesituoksu! Ostin sen muistaakseni siirtyessäni yläasteelle. Olin säästänyt rahaa, ja muistelisin, että Oceanus olikin ensimmäinen itse ostamani tuoksu. Se oli ihana! Raumalla oli tuohon aikaan lyhyen hetken TBS:n myymälä, jossa hengailinkin usein. Muistan tuon ajan tuoksut kuin eilisen! Silloin TBS oli jotain maagista ja ihanaa. (Itseasiassa, nyt se on sitä jälleen, sillä L'Oreal myi TBS:n toiselle firmalle. Minä huudan JES, lompakkoni ei.) Tämänkin tuoksun ostaisin silmää räpäyttämättä uudestaan, sillä muistan sen olleen todella ihana. Kukkainen, raikas, nuorekas. Jotenkin muisto tästä tuoksusta saa minut haikeaksi. Toinen The Body Shopin tuote, jota olen jäänyt kaipaamaan on se kirsikkainen huulirasva. Sain ison purnukan Black Cherry(?) -huulirasvaa kummitädiltäni, ja se onkin alkusysäys kirsikkarakkaudelleni. Myös mansikkasarja on minulle todella nostalginen, sitä saa onneksi vieläkin.

Yves Rocher - Chevrefeuille

Kuva: parfumo.de

Paras kuusamatuoksu! Rakastan kuusamaa, ja tämän veroista puhdasta tuoksua ei ole tullut vastaan.

Yves Rocher - Folies de Saisons -sarja


En muista kuollaksenikaan, minkä näistä mummuni lahjoitti minulle vuosituhannen vaihteessa, mutta muistan sen olleen ihana. Ylipäätään, kuten huomata saattaa, Yvesillä on paljon historian hämäriin jääneitä tuoksuja, joita olen jäänyt kaipaamaan. Ja ah, miten ysärit pullot!

Chupa Chups - I Love Me Night Fever

Kuva: Fragrantica.com

En usko, että käyttäisin enää tikkarimerkin tuoksua edes villeimpinä hulluuden hetkinä, mutta olisi hauska päästä nuuhkimaan tätä tuoksua. Pinkki tuoksu oli ehtaa teini-ikää, mutta muistoissani melko mausteinen ja raskas. Jos oikein muistan, oli siinä vaniljaa ja myskiä. Todennäköisesti kirkuvan synteettinen, mutta ah-niin-nostalginen tuoksu. Taisin ostaa oman pulloni alennuksesta Porin Prismasta. Hmm, siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi katsellut Prisman tuoksuhyllyä. Pullossa on muuten mainiosti samaa henkeä kuin Guccin Rush-tuoksupullossa. Ihan saletisti sattumaa.

Varmasti matkan varrelle on mahtunut muitakin tuoksuja, mutta en vaan kuollaksenikaan muista muita. Yksi tuoksu, jota kaipaan on Nina Riccin L'Air du Temps. Sitä myydään vielä, mutta se on reformuloitu niin tyystin, ettei se vaan enää tuoksu samalta. Harmi! Myös Stella McCartneyn Stella on menty reformuloimaan. Minulla on melkein täysi pullo alkuperäistä tuoksua, joten en tiedä, onko reformulointi pilannut tuoksun. Aika monen mielestä vissiin on. MUR! Lopettakaa se tuoksujen muuttelu.

Mitä tuoksuja sinä olet jäänyt kaipaamaan? Kerro kommenteissa!

Ps. Muistahan alla oleva kysymyspostaus!


13 kommenttia:

  1. Miulla on kaapissa tuota Yvesin Ming Shu -hajuvettä :'D Pelastin sen kotoa, kun oli niin nätti pullo!

    Spice Girlsien deodoranttia oli miulla ala-asteella ja Chupa Chups tikkarihajuvedestä oli se turkoosi, sain serkulta lahjaksi ja mukana oli "nahkainen" käsilaukku. Sitä vaan ei tullut käytettyä, kun voimat ei riittänyt suihkauttamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt muistankin, että tuossa Chupa chups -pullossa tosiaankin oli melko jäykkä mekanismi! Sitä sai pusertaa ihan huolella. :D

      Poista
  2. Vitsi kaipaan niin noita Body Shopin vanhoja tuoksuja! Tossa sarjassa oli aivan ihana sitrustuoksu jota mulla oli joskus! Nykyään se niiden tuoksuvalikoima on vähän tylsistynyt :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Siellä oli aika geneerisiä juttuja eilen kun käväisin pitkästä aikaa. Harmi. Mutta se varmasti heijastelee tuoksumarkkinoita, tuntuu että "peruskuluttaja" haluaa vain jotain mikä tuoksuu vähän ja hyvältä. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta onhan se todella puuduttavaa...

      Poista
  3. Voi mä muistan ton Ming Suhn! Melkein tunnen sen nenässäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ärsyttävää tuntea joku tuoksu muistona nenässään ilman mahdollisuutta haistaa sitä oikeasti! Minua tuskastuttaa kun en enää pääse näiden tuoksujen ääreen.. :D :D

      Poista
  4. Hei Ming Suhn ja Chevrefeuille! Jälkimmäinenhän on ikivanha tuoksu, sitä on saanut jo mun lapsuudessa ja äiti sitä käyttikin silloin :) Tuo kuvassa oleva pullo taitaakin olla just sitä kasarin alkupuolta :)

    Loput tästä olikin mulle ihan tuntemattomampia. Meillä on sen verran ikäeroa, että toi Spaissari-fanitus ei ole ihan osunut kohdalleni :D Olin jo 20-vuotias kun he breikkasivat, joten en ole Spaissari-dödöä koskaan edes haistanut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuva on tosiaan vanhempi pullo, sen muistan hämärästi lapsuudesta, mutta itselläni oli toki uudemmassa pullossa. Siitä ei vaan löytynyt hyvää kuvaa.

      Hei, koskaan ei ole liian myöhäistä tulla Spaissari-faniksi! ;) :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niin on! Kenzolla on muutenkin upeita pulloja. Harmi vaan, etten nykyisille tuoksuille juuri lämpene..

      Poista
  6. Mulla oli joskus tuosta YR:n Folies de Saisons-sarjasta, joku Millenium-tuoksu, joka oli ihan järkyttävää myrkkyä ja jäikin lopulta käyttämättä :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, olisikohan se saamani tuoksu jopa ollut se milleniumversio.. :D :D :D Olisi ihan jännä päästä nuuhkaisemaan sitä nyt, voi olla että totuus olisi tarua ihmeellisempää ja se olisikin nimenomaan myrkkyä.

      Poista
  7. Cantate, Laurentia, Impulse, Ming Shu

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!