maanantai 22. kesäkuuta 2015

Liebe ist...

Ihanan Paperilennokeita-blogin Helena leimasi minua Liebster Awardilla, jonka tarkoituksena on saada näkyvyyttä erityisesti vähän pienemmille blogeille. Pakettiin kuuluu haaste, jonka säännöt ovat tässä:

1. Postaa haaste blogiisi
2. Kiitä bloggaajaa, jolta sait haasteen ja linkkaa takaisin hänen blogiinsa
3. Kirjoita 11 satunnaista faktaa itsestäsi
4. Vastaa nimeäjäsi 11 kysymykseen ja keksi omat 11 kysymystä
5. Nimitä 11 bloggaajaa, jolle tahdot tämän palkinnon antaa
6. Ilmoita ehdokkaille (jotka päätit kohdassa 5.) haasteesta.



11 satunnaista faktaa minusta:


1. Olen tulevaisuuden hullu kissamummo, rakastan kissoja aivan suunnattoman paljon.
2. Osaan tosi ison määrän virsiä.
3. Tykkään viettää aikaa pikkuveljieni kanssa, me ollaan aika hyvä trio.
4. Tykkään täytetyistä eläimistä, ja eläinten raadoista. Tahtoisin täytetyn korpin, ja etsin sellaista jatkuvasti kirpputoreilta.
5. Rakastan kuvataiteita, ja haluaisinkin olla lahjakkaampi piirtäjä ja maalari. Lempitaiteilijoitani ovat mm. Edvard Munch, Alphonse Mucha, Gustav Klimt, Akseli Gallen-Kallela, Helene Schjerfbeck ja Tove Jansson.
6. ... Mistä päästäänkin siihen, että Muumit ovat ihania, ja myös aika hyvä syy höllätä kukkaronnyörejä. Pukeuduin penkkareissa Nuuskamuikkuseksi, ja haaveilen naamiaisista, jotta voisin pukeutua asuun uudestaan.
7. Kirjoitan runoja pöytälaatikkoon.
8. Haaveilen talosta Englannin maaseudulla, mieluiten Yorkshiressä (Sydämen asialla on aivopessyt minut täysin!)
9. Olen anglofiili.
10. Minussa asuu pieni antropologi; rakastan erilaisia kulttuureita. Kansanperinteet, myytit ja erityisesti kaikenlainen kansanmusiikki ovat sydäntäni lähellä.
11. Laulan lauluyhtyeessä, ja meiltä tuli levy viime syksynä.

Myytti 2014
Photo: Vilhelmiina Mäkelä
Helenan kysymykset:

1. Lempijäätelömakusi?
Sophien valinta... Ihan kuin käskettäisiin valitsemaan kumpi on söpömpi, kissanpentu vai norsuvauva! Italiassa tykkäsin kookosgelatosta, Ben&Jerryn Peanutbuttercup ja Cinnamon bun -jädet ovat aikamoisia, lakujätski isolla suonella on nam, jätskikioskilta nappaan polkkaa ja vanhanajan vaniljaa, mangojugurttijädekin on superokei... Suklaajätskille en niin lämpeä. Kaikki muu menee, suurinakin annoksina.

2. Miten kuvailisit huumorintajuasi?
Mauton, musta, kuiva, Kummeli, sitcom, brittiläinen, pimeä, irrationaalinen, sarkastinen, "kaikelle pitää voida nauraa," Fingerpori, sketsiviihde, omat vitsit.


3. Onko sinulla jotain omituista herkkuruokaa (esim. banaani pitsassa), jota muut eivät ymmärrä alkuunkaan?
Lapsesta asti olen rakastanut dipata nakkeja hedelmäpommijugurttiin. Myös lihapullat käyvät. Ja juustoon kääritty marmeladi oli lapsuuden sunnuntaiherkku.


4. Jos törmäisit New Yorkissa siihen Humans of New York -kuvaajaan, ja hän haluaisi kuvata sinut, mitä sanoisit?
"Heck yes! Wait, should I say something smart? Ok, ok. It's like Ronn Moss said: It's not about fashion, it's action I want." Oikeasti menisin aika hämilleni. Ja sanoisin jotain tahditonta ja typerää. Tai pseudosyvällistä (esim. se John Lennon -sitaatti, jota jengi viljelee ja mikä saa minut täyteen raivoon, koska kauniista ajatuksesta on tullut typerä Pinterest-hokema.)

5. Lempparipahiksesi jostakin kirjasta tai elokuvasta?
Loki tai Khan! Koska Tom Hiddleston ja Benedict Cumberbatch. Tykkään pahiksista, joissa on jotain muutakin kuin se pahuus. Haluan tietää syyn pahuudelle. Miksi Jokerista tuli Jokeri? Se, että joku vain on paha, on jotenkin mälsää. Ja tavallaan myös täysin psykopaattiset ja epäinhimilliset pahikset ovat kiehtovia. Ja pahikset pahisten takana. Että Sauron ei olekaan se pahin kaikista, alkuperäinen badboy onkin Melkor. Lempparivihattavani on tietty Joffrey Baratheon, koska yäk.


6. Mikä on paras luonteenpiirteesi?
Tästä voi olla montaa mieltä, mutta vastaan silti, että luovuus. Se on se luonteenpiirre, joka minua ajaa eteenpäin ja ruokkii kaikkea muuta.

7. Entä salainen paheesi?
En tiedä, onko tämä kovinkaan salaista, mutta rakastan suurten tunteiden kasarimusaa. Mikään ei pakahduta niin kuin Take on me tai Don't stop believing. Pureskelen myös kynsinauhojani, mikä on ällöttävä tapa.

8. Mitä kappaletta kaikkien pitäisi kuunnella kesällä 2015?
Sufjan Stevensin Carrie&Lowell -albumia, ja varsinkin sen ekaa sinkkua "No shade in the shadow of the cross."

9. Mistä (saavutuksesta tai muusta) olet ylpeä? 
Siitä, että saan opiskella musiikkia ja kehittyä aina paremmaksi siinä mitä teen. Että olen oppinut paljon laulajana, biisintekijänä ja lauluyhtyemusan sovittajana.

10. Mikä on viimeisin lukemasi kirja ja mitä se opetti sinulle?
En muista, oliko se Sofi Oksasen "Puhdistus" vai Juha Itkosen "Myöhempien aikojen pyhiä." Ensimmäinen opetti, että maailma voi olla kammottava paikka, täynnä pahuutta ja siitä johtuvaa rikkinäisyyttä. Jälkimmäinen sai ajattelemaan omaa uskoa, ja kuinka ehdottominkin meistä epäilee ja joutuu kiusauksiin.


11. Hauskin/noloin lapsuudenmuistosi, jonka haluat jakaa blogissasi?
Noloja juttuja riittää, kuten esimerkiksi se, että 4-vuotiaana pieraisin äänekkäästi jumalanpalveluksessa kesken rukouksen, ja tietenkin painoin pääni alas ja nuuhkaisin. Voi sentään. Hauskoja muistoja on iso liuta, esimerkiksi perheretket meren jäälle talvisin tai uintireissut mummun kanssa, tai krokettipelit ukkilan pihalla.


Ja tällaisia kysymyksiä esitän itse:

1. Mihin matkustaisit, jos voisit matkustaa minne tahansa?
2. Mikä on lempituoksusi?
3. Mikä oli lapsuutesi lempisatu?
4. Meri vai järvi?
6. Mitä musiikkia kuuntelet juuri nyt (tai mikä on tehosoitossa?)
7. Mikä on bravuurileivonnaisesi tai ruokalajisi?
8. Mikä on lempikirjasi?
9. Miten meikkaat arkisin?
10. Miten pukeuduit teininä?
11. Mitä karkkeja valitset irtokarkkipussiin?


Hmm, en keksi 11:a eri bloggaajaa, laiska kun olen. Nimeän siis seuraavat blogit: Karmiinisuu, Life and Other Disasters,  Créme de Beauté, Kaikki punaisen sävyt ja  Saana Minerva.

Huaa, paljon asiaa, mutta hauskaa! Kiitos Helena!  

9 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, pitääpi vastailla :)
    Sydämen asialla saa kyllä kummasti haluamaan edes käymään Yorkshiressä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee!
      Niin se tekee. Jos vaikka tulisi vastaan joku söpö punapäinen poliisi..;D

      Poista
  2. Ihana postaus! Ihania vastauksia <3 Sun tekstiä on aina ilo lukea, käytät niin mukavasti suomen kieltä <3

    VastaaPoista
  3. Kiitän paljon haasteesta, sain oman haastepostaukseni vihdoin kasaan: http://saanaminerva.blogspot.fi/2015/06/liebster-award-haaste.html :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!