tiistai 10. helmikuuta 2015

Ne vähän terveellisemmät myslimuffinit

Morjesta pöytään! Onko siellä ketään? Yllättävä tauko venähti vähän pitemmäksi; ajatuksissa oli olla pyhät hiljaa, mutta sitten koittikin jo helmikuu, ja yhäkin kylätie oli hiljainen. Elämässä on turbulenssia, mutta se siitä! Joskus niinkin pienet asiat kuin hyvät aamut voivat piristää. Ja hyvän aamun aakkoset ovat K ja S, eli kaffe ja safka. Näin ollen, reseptiä olkaa niin hyvät: (terveelliset) myslimuffinit! 


Myslimuffinit (12 kpl)

3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
                     2 dl mysliä (voit käyttää ihan mitä vain perusmysliä, tykötarpeilla tai ilman)
2 dl Luomuruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
2 luomumunaa
2 dl luomumaitoa
1 dl rypsiöljyä

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Lisää mysli ja sokerit joukkoon. Lisää rusinat, sitten munat, maito ja öljy. Sekoita hyvin. Annostele taikina voidellulle muffinipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä about viisi minuuttia ennen kuin irrotat ne muffinipelliltä. Vinkki: jos haluat käyttää paperisia vuokia, muffinit kannattaa laittaa niihin vasta paistamisen jälkeen; muuten niistä tulee ruskeita ja rumia. 

 ------------------------

Nämä muffinit maistuvat ihan mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta aamulla ne ovat erityisen juhlavia. God morgon, siis!

2 kommenttia:

Kiva kun kävit!