lauantai 4. tammikuuta 2014

Hen-hen-Henna, et sä mua masenna

Vaikka parin vuoden ajan suorastaan vannoin, etten värjää hiuksiani enää ikinä, alkoi ajatus punaisesta päästä kaihertaa mieltä. Koko kevään ja kesän haaveilin punaisista, hehkuvista kutreista. Mutta muistot värjäysrumbasta eivät olleet lämpimiä, eivät ollenkaan.

Vaan niin se oli, että Taideyliopiston Syysrevyy ja Louhen rooli jotenkin vaativat punaista tukkaa, joten vetäisin päähän väriä. Kemialliset värit vaan ovat vähän yäk, ja totesin, etten halua joutua laittamaan kuukausittain jotain myrkkyferiaa herkälle hipiälleni. Siispä henna riensi apuuni. Hennaa on käytetty iät ja ajat hiusten ja ihon värjäämiseen Lähi-Idässä ja Intiassa. Hennatatuoinnithan olivat minulle tuttuja ennestään, mutta hiuksiani en hennalla ollut koskaan värjännyt. Kerta se oli ensimmäinenkin!

Valitsin ekalle kerralleni Santen hiusvärin, sävyssä Natural Red. Santen hiusväri ei ole ihan puhdasta hennaa, vaan siinä on seassa vähän jotain muutakin. Lainaus firman nettisivuilta:

"Sante kasviperäiset hiusvärit sisältävät: vehnäproteiinia, merilevää, hennaa, cassiaa, pähkinän paloja, ratanianjuurta, indigoa, kahvia, punajuurta, tuomipuun kuorta, hibiscusta, raparperia. Pitoisuus vaihtelee värisekoituksesta riippuen." 


Värjääminen luonnonväreillä on suoraan sanoen ärsyttävää ja aikaavievää. Väritahna on paksua, ja näinkin pitkässä tukassa se alkaa painaa. Ja kun sanon, että se painaa, se todellakin painaa. Niska oli kovilla yli kahden tunnin vaikutusajan! Myöskin värin poispeseminen on ihan hanurista. Vietin melkein 45 minuuttia polvillani saunan lattialla, kauhoen vettä sangosta ja yrittäen saada jokaista savimaista kikkaretta pois päästäni. Eikä se henna tuoksu mitenkään namille. Kyllä, se olen minä, joka haiskahtaa, hmm, yrttiselle.

Tältä se töhkä näyttää. Nam. 
Mutta, mikä lopputulos! Hiukseni ovat hoidetut, paksut ja kiiltävät. Väri on uskomattoman upea, kirkas ja elävä punainen. Se muuttuu vielä hieman, ja on jo nyt syventynyt. Kun hennaa kerrostaa, se muuttuu vielä intensiivisemmäksi. Eikä mitään ylimääräistä. Ei palaneita nenäkarvoja, ärtynyttä päänahkaa tai epäilyttäviä tuoteselosteita. Aika hyvä diili, etten sanoisi. Lisäksi henna on edullista, sillä pelkkä jauhe ei maksa juuri mitään, ja Ruohonjuuressa on ainakin valikoimaa vaikka ja kuinka.

Kuvien laatu on vähän kökkö, sillä meillä päin on koko ajan pimeää. Koko ajan.
Tulihan selväksi, että olen tullut hennauskoon?


Niin, eihän se lähde tukasta kuin kasvattamalla. Mutta en jaksa murehtia sellaista juuri nyt. Hius on uusiutuva luonnonvara. Ja nyt olen askeleen lähempänä unelmaani tulla jousella ampuvaksi, punahiuksiseksi skottiprinsessaksi. Heh.

Ja sen kunniaksi Birdyn ja Mumford&Sons:in "Learn me right."


Iloista viikonloppua, kuomat!

Kuva: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/

7 kommenttia:

  1. Mehän ollaan tukkavärisamiksia näköjään, olen nyt pari kertaa värjännyt samaisella Santella :) Olen itse huomannut savimurusten irtoamiseen parhaaksi kikaksi shampoopesu, hoitis, ja toista niin monta kertaa kunnes savikokkareet ovat poissa. Olen hennaillut jo ala-asteella ja pitkätukkaisena, nyt menee vähän vaivattomammin kun tukka on polkkapituudessa.

    VastaaPoista
  2. Ai, kas! :) Mitenkäs sulla tuon värin kestävyys? Jostain luin, ettei kestäisi kovin pitkään..
    Joo, hoitoaine oli aika ehdoton. Mutta oli se silti ärsyttävää, kun tätä tukkaa kerran on. Mutta mitäpä ei nainen kauneuden eteen kärsisi.(Ja seuraavalla kerralla pesen värin pois suihkussa, enkä saunassa, jossa on vain pata ja kousa.. :D)

    Kiitos kommentista!

    VastaaPoista
  3. Törmäsin sun blogiin eilen illalla ja sait kuule kertaheitolla yhden uuden innokkaan lukijan! Oon itse värjännyt Santella viime kesäkuusta lähtien ja tällä hetkellä tilanne on se, että väri pysyy tosi intensiivisenä todella pitkään :) Viimeksi väri taisi olla päässä vähän yli kuukausi sitten ja viimeisen parin päivän sisään oon saanut vielä kehuja, miten hyvän värinen tää on! Luojalle siis kiitos Santesta, on toi hennan avulla saatu lopputulos kaiken sen värjäysprosessiin kuluvan ajan arvoista :D Ja miten hyvin tuo väri sulle sopiikaan, aivan ihana! Mun olis tarkoitus seuraavaksi yrittää jonkinmoista liukuvärjäystä tuolla Natural Redillä ja Santen mahonginpunaisella, saa nähdä onnistuuko projekti :D Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, no mutta JEE! Tervetuloa Tiia :)

      Mä siirryin itse normihennaan (halvempaa!) enkä ole suurta eroa pysyvyydessä huomannut. Okei, juurihan sieltä aina pukkaa, kun tukka kasvaa kuin Harry Potterilla, mutta muuten väri pysyy aivan tajuttoman hyvänä todella pitkään. Just eilen kun olin tuskaillut, että pitää värjätä, kaverit kysyivät oonko juuri värjännyt.

      Kannattaa ehdottomasti kokeilla ihan tavallista hennaa, esim. Punnitse & Säästä myy hyvää jauhetta. Ja onhan Lushillakin niitä kakkuja. Parasta luonnonväreissä on kuitenkin yksinkertaisesti se, miten hyvää ne tekevät ainakin mun hiuksille. Liukuväriproggis kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta, että haluan ehdottomasti kuulla, miten onnistui! Tule ihmeessä raportoimaan, miten kävi! :)

      Poista
  4. Etenkin pitkän tukan huuhtelussa auttaa pari isoa kourallista hoitoainetta, shampoota en laittaisi, kun hennaus muutenkin vähän aina kuivattaa hiusta.

    Henna -indigoseoksilla punaiseksi hennatun letin saa helposti toisen väriseksi, mutta vaalennus ei luonnollisesti oikein onnistu.

    Tavan marketeista löytyvä Satva on minusta hinta-laatu-suhteeltaan hyvä, käytän useimmiten sitä,joskus tilaan iHerbiltä LightMountainin sekoituksia. Kerran olen ostanut Punnitse&Säästästä HennaNatur -merkkistä tavaraa, mutta se oli tosi huonoa kaikin puolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satvaa en olekaan kokeillut, olen ollut vähän epäuskoinen. Mutta seuraavalla kerralla voisikin katsastaa sen. Lightmountainit ovat minun mielestäni aivan surkeita, niillä en ole saanut hyvää lopputulosta, kun taas se Punnitse&Säästän Hennanatur on vakkarihennani.:D:D

      Poista
  5. Etenkin pitkän tukan huuhtelussa auttaa pari isoa kourallista hoitoainetta, shampoota en laittaisi, kun hennaus muutenkin vähän aina kuivattaa hiusta.

    Henna -indigoseoksilla punaiseksi hennatun letin saa helposti toisen väriseksi, mutta vaalennus ei luonnollisesti oikein onnistu.

    Tavan marketeista löytyvä Satva on minusta hinta-laatu-suhteeltaan hyvä, käytän useimmiten sitä,joskus tilaan iHerbiltä LightMountainin sekoituksia. Kerran olen ostanut Punnitse&Säästästä HennaNatur -merkkistä tavaraa, mutta se oli tosi huonoa kaikin puolin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!